IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VUČIĆ I NJEGOVI NAJAMNICI KRENULI U DESTABILIZACIJU CRNE GORE: ANDERIJA Mandić prihvata ono što je MILOJKO Spajić iznio kao odbijenu ponudu… (foto, video)

Zvanični Beograd je dao signal da njihovi politički aparatčici iz koalicije Za budućnost Crne Gore krenu u sabotiranje formiranja 44. Vlade. To najbolje govori iznenada organizovana haotična konferencija za novinare lidera bivšeg DF- a.

”Čekali smo od subote veče javnu ponudu mandatara Milojka Spajića, a ono što smo registrovali jeste da ono što je nama nuđeno, Spajić je nudio i drugim političkim opcijama”, saopštio je lider koalicije Za budućnost Crne Gore Andrija Mandić na iznenada zakaznoj današnjoj konferenciji za novinare.

Kako Mandić dodaje, umjesto javne ponude zatražene od Spajića, dobili su informaciju da su navodno odbili ono što im je na pregovorima ponuđeno, a što Mandić apsolutno demantuje.

“PES je najveća brana povratku DPS, i zbog toga ne žele da ispoštuju ono što je bila volja građana od 11. juna. Sada kažemo javno da prihvatamo ono što je PES danas iznio kao ponudu, i spremni smo da sjednemo za sto i porazgovaramo sa Spajićem”, kaže Mandić.

“Donijeli smo odluku da prihvatamo tu ponudu. Ona je nama prihvatljiva ne jer smo slabi nego jer mislimo da treba da se spriječi povratak Demokratske partije socijalista (DPS) na vlast”, dodao je.

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je ponovio da su tražili javnu ponudu jer su isti resori nuđeni i pregovaračima iz redova drugih partija.

Čitaj još:   NJEMAČKA: Posao čeka, za neke DIPLOMA nije problem

“Ministarstvo prosvjete nuđeno nama i Ujedinjenoj Crnoj Gori, sporta i nama i SNP-u, evropskih poslaova nama i HGI, poljoprivreda nama i BS-u, potpredsjednika za regionalni razvoj nama i Albanskom forumu. Jasno je onda zašto smo tražili javnu ponudu da svi vide ko želi da bude dio stabilne vlade a ko da trguje i plaši stranke manjinskih naroda sa ZBCG”, rekao je Knežević na konferenciji za novinare.

On je kazao da je ponuda Pokreta Evropa sad prihvatljiva i njegovoj stranci.

Knežević je takođe postavio pitanje predsjedniku Crne Gore Jakovu Milatoviću da li ostaje pri onome što je iznio tokom kampanje za predsjedničke izbore da je potrebno “produbljivanje saradnje sa Demokratskim frontom a ne sa satelitima DPS- a”.

Ovakav nekoherentni, ishitreni i politički potpuno nerazumni nastup, je samo potvrda pisanja Portala Aktuelno da je srpski autokrata Aleksandar Vučić, preko svojih najamnika iz ZBCG, krenuo u destabilizaciju Crne Gore u cilju sprječavanja formiranja 44. Vlade.  

Izvjesno je da Spjić neće prihvatiti ovakvu ”naknadnu pamet” bivšeg DF-a, jer bi to značilo ulazak u potpunu političku destabilizaciju Crne Gore i njegovu diskreditaciju kao mandatara.

Takođe, kako saznajemo, vrši se ogroman pritisak na predsjednika Crne Gore Jakova Milatovica, koji je u početku davao znake da će da se prikloni Vučiću, ali poslije par međunarodnih posjeta je shvatio da se srpskom autokrati bliži kraj i sad se polako ograđuje od njega.

Čitaj još:   DPS Nikšić: Novi skandal MARKA Kovačevića- "Prije podne polažu cvijeće na spomenik Ljubu Čupiću, a uveče odaju počast čiča Draži"... (foto, video)

Prema pouzdanim informacijama Portala Aktuelno, predsjednik SNP- a Vladimir Joković se već ne javlja na telefon Andriji Mandiću. (U.P.A.)

BONUS VIDEO: SPAJIĆ: PRINCIPI PES-A SVIMA PRIHVATLJIVI #MANDIĆ: VLADA DA PROMIJENI CRNU GORU

izvor: aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more