IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PODGORICA: Slijedi li skori rascjep PES- a zbog uticaja Beograda? (foto, video)

Rascjep u Pokretu “Evropa sad” mogao bi uticati na to koliko će poslanika podržati vladu Milojka Spajića, i da li će ona uopšte biti formirana.

Nakon sastanka poslaničkog kluba PES-a, ali i sjednice Glavnog odbora te stranke postalo je očigledno da mandatar Milojko Spajić najveće protivnike ima upravo unutar svoje partije.

Jedna od njih je i poslanica Jevrosima Pejović, koja, prema tvrdnjama izvora Pobjede, vraća dug potpredsjedniku PES-a i predsjedniku države Jakovu Milatoviću, koji, preko nje, a po direktivi iz Beograda pokušava da spriječi formiranje 44. Vlade Crne Gore.

Poslanice PES-a Jevrosima Pejović i Radinka Ćinćur, prije sastanka poslaničkog kluba i sjednice GO, imale su konsultacije sa predsjednikom Crne Gore i zamjenikom predsjednika PES- a Jakovom Milatovićem i po njegovom uputstvu bile su protiv vlade sa manjinama, a za vladu sa ZBCG.

Ko je Jevrosima Pejović?

Diplomirana psihološkinja, Pejović je jedna od najbližih saradnica Milatovića još za vrijeme njegovog mandata kao ministra ekonomskog razvoja.

Formalnu saradnju započeli su 2021. godine kada ju je za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za rad i zapošljavanje imenovao upravo Milatović. Prethodno je Pejović bila zaposlena u Zavodu za zapošljavanje Crne Gore. Svoj radni angažman u ZZZCG počela je za vrijeme tadašnjeg direktora Zorana Jelića, a kako nezvanično saznajemo po preporuci Radoja Žugića, koji je u bliskim rodbinskim odnosima sa Pejović.

Čitaj još:   VELIKA DRAMA U KATARU: Senzacija majstori na PENALE- Hrvatska izbacila Brazil i prošla u polufinale SP- a... (foto, video)

Mada nije jasno kako, Pejović je od zvanja samostalnog savjetnika dva stigla do generalne direktorice Direktorata za rad.

Bonus video: Pokret Evropa sad: Ubjedljivo smo najjača politička partija na izborima

Izvor Pobjede tvrdi i da je svoju odanost Milatoviću, dokazala prilikom izbora direktora Fonda rada. Kao predstavnica Ministarstva ekonomskog razvoja bila je, tvrdi naš izvor, povezivana sa vršenjem protivpravnog pritiska na članove Upravnog odbora Fonda rada.

Na sjednici od 8. aprila 2022. godine trebalo je da se izabere novi direktor između tri kandidata, ali se desila neuobičajena situacija da je većina članova bila uzdržana, zbog čega nijedan od kandidata nije mogao da ima pet potrebnih glasova za imenovanje.

Jedan od članova upravnog odbora kazao je tada “Vijestima” da ih je predstavnica MER-a u Upravnom odboru, Jevrosima Pejović, koja je tada bila vršiteljka dužnosti generalne direktorice direktorice Direktorata za rad i zapošljavanje, pozvala da ne glasaju ni za jednog kandidata već da budu uzdržani, ističući to kao stav MER-a i ministra Jakova Milatovića.

Na sjednici GO PES-a Pejović bila je jedna od dva člana GO koji su vrlo decidno zauzeli stav da neće glasati za vladu ukoliko u njoj ne bude participirala koalicija ZBCG.

Izvori bliski PES-u tvrde da se radi o direktnom uticaju predsjednika države Jakova Milatović koji, kako kažu, već duže vrijeme nastoji preuzeti prevlast u PES-u i po zadatku iz Beograda pokušava spriječiti formiranje proevropske vlade po konceptu koji je predložio Spajić.

Izvor: Pobjeda.me

Čitaj još:   BIJELO POLJE: Nakon objavljenog snimka Tužilaštvo formiralo predmet o saobraćajnoj nesreći u tunelu Lokve...
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more