IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JOŠ MALO I GOTOVO: Stiže nova promjena vremena, ide prognoza do petka… (foto)

Danas i sutra kiša, od srijede sunčano vrijeme…

SARAJRVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25. IX. 2023… 10: 28… JOŠ MALO I GOTOVO: Stiže nova promjena vremena, ide prognoza do petka… (foto)

Danas oblačno vrijeme. Većina padavina je prije podne. U drugom dijelu dana lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, navode iz FHMZ- a BiH…

Većina padavina tokom prijepodneva, zatim lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na sjeveru i istoku rijetko može pasti malo kiše. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14°C, a dnevna između 13 i 27°C.

“Danas oblačno vrijeme. Većina padavina je prije podne. U drugom dijelu dana lokalno može pasti malo kiše. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Na sjeveru i istoku rijetko može pasti malo kiše”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17, na jugu zemlje od 23 do 27 stepeni Celzijusa.

ponedjeljak, 25.09.2023. godine
Biometeorološke prilike dodatno će se popraviti u odnosu na dane vikenda. U centralnim područjima, duže zadržavanje naoblake i povremene slabije padavine, kod osjeljivih osoba mogu uzrokovati umjerene tegobe, što će se umanjiti sa odmicanjem dana i porastom temperatura zraka. Opšta slika će, uz više sunčanih intervala, biti ljepša u Hercegovini i na zapadu zemlje. Tokom jutra i večeri poželjno je posvetiti nešto više pažnje primjerenom odijevanju, obzirom da će biti malo svježije.

Čitaj još:   ZADNJA STANICA ŠTRPCI, NAJVEĆA SRAMOTA VUČIĆEVE SRBIJE

U utorak u Bosni više oblačnosti prijepodne. Umjerena naoblaka u drugom dijelu dana. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura zraka između 10 i 15°C, a dnevna između 18 i 29°C.

U srijedu u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, a u Bosni magla po kotlinama. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14°C, a dnevna između 19 i 28°C.

U četvrtak u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. U Bosni dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove biće dosta magle i niske naoblake. Sunčanije u Bosni u drugom dijelu dana. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 14°C, a dnevna između 20 i 29°C.

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more