IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIODRAG Vlahović: “Neznanje i tupost su vrlo opasni”… (foto)

Neznanje i tupost su vrlo opasni – ocijenio je predsjednik Crnogorskog helsinškog odbora (CHO) i diplomata Miodrag Vlahović komentarišući izjavu predsjednika Jakova Milatovića iz “Vijesti”, u kojoj navodi da je “uz puno uvažavanje gospodina Eskobara” u Njujorku imao “susrete s više američkih zvaničnika koji su, u hijerarhijskom smislu, na višim pozicijama u njihovoj administraciji”.

Podsjećamo, Milatović je prošle sedmice boravio u Njujorku povodom Generalne Skupštine Ujedinjenih nacija, a tada je imao sastanak i sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijelom Eskobarom. Eskobar je, pored ostalog, naveo da je predsjednik Milatović imao važne i produktivne sastanke sa savjetnikom Šoleom, državnim sekretarom i predstavnicima Bijele kuće.

– Sjedinjene Države su bile vrlo jasne da želimo da vladu čine isključivo partije usredređene na evropske integracije i posvećene NATO-u, koje dijele naš stav u vezi sa Rusijom.

Mislim da smo bili vrlo jasni u vezi sa tim i on je signalizirao da se saglasio sa tim. Želimo da se formira vlada i okupe stranke. On, kao šef države, ima veoma važnu ulogu da ljudima prenese pravu poruku. Tako da smo uvjereni da je razumio ono što smo mu prenijeli – precizirao je Eskobar.

Čitaj još:   SLEDEĆE NEDELJE JOŠ DUŽI POLICIJSKI SAT ???

Vlahović je na društvenoj mreži Iks (X) naveo da “objašnjenje koje smo dobili od Slučajnog je vrhunsko”.

– Trijumf mediokritetsko-malograđansko-populističko- neznavenog bavljenja politikom i diplomatijom. Srio se sa višim instancama, jado moj! A ti tamo – Eskobar i Šole – pričaju samo u svoje ime. Dakle: Blinken (pardon, BlinkeR!) “s nogu” nije potvrdio bukvicu koju je Jakov Milatović dobio od Eskobara i Šolea, a ni Bajden nije ništa rekao tokom fotografisanja. I eto nama državnika: Slučajni Đokica pokazuje Zapadu ko je i što je! Na mnogaja ljeta – kazao je Vlahović.

Iznenađeni, upitao je Vlahović, te tagovao pomoćnicu sekretara Stejt departmenta za evropska i euroazijska pitanja Juri Kim.

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more