IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NASTAVLJENO SUĐENJE ZA ZLOČIN U SJENICI: Vještaci ne mogu da utvrde da li je PAPIĆ bio živ kada je ZAPALJEN

SVJEDOČENjEM medicinskih vještaka pred Višim sudom u Novom Pazaru nastavljeno je suđenje bračnom paru Muhović, Senadu (37) i Muberi (35), za svirepo ubistvo Anela Papića (32) iz Sjenice, juna 2017. godine.

Predstavljajući svoje nalaze, vještaci su naveli da je Papić zadobio više povreda svih djelova glave, među kojima su i prelomi lobanje i kostiju vilice, kao i povrede ruku koje su, prema njihovom zaključku, nastale prilikom pokušaja odbrane.

Na osnovu zadobijenih povreda vještaci nisu mogli zaključiti da li je sve povrede Papiću zadala jedna ili više osoba, kao ni čime su one nanijete.

Medicinski stručnjaci su se saglasili da takve vrste povreda nastaju od tupih predmeta, pa ne isključuju mogućnost da je ubica ili više njih koristio metalnu šipku, drvenu palicu ili kamen.

Obdukcijom tijela ubijenog Papića nisu utvrđeni tragovi gareži ili dima u disajnim organima što ukazuje na to da je on zapaljen nakon ubistva, ali sudski vještak nije isključio mogućnost da je mogao biti živ u tom trenutku jer se sve dešavalo na otvorenom prostoru.

Čitaj još:   Završen dokazni postupak za UBISTVO ANELA PAPIĆA: MUBERA SE I DALJE BRANI ŠUTNJOM

Supružnici su optuženi da su prije tri godine brutalno ubili, a potom i zapalili Anela Papića, Muberinog ljubavnika.

Oni se terete da su Anela namamili u atar sela Ponorac, gdje se ranije nalazio sa Muberom, a potom nasrnuli na njega i zadali mu 27 udaraca tupim predmetom.

Sumnja se da su ga nakon toga odvukli do obližnjeg šiblja i pokušali da ga zapale. Unakaženo i nagorjelo tijelo mladića pronađeno je dan kasnije, kada su Muhovići već bili napustili Srbiju i nalazili se u Nemačkoj, u kojoj su godinama živeli.

Nakon što je objavljeno da su glavni osumnjičeni za ubistvo, riješili su da se vrate u Srbiju, a uhapšeni su desetak dana kasnije na graničnom prijelazu Horgoš, prilikom ulaza u zemlju.

Dok su bili u bjekstvu govorili su da nemaju nikakve veze sa tim zločinom, obećavajući da će istražnim organima kazati sve što znaju.

Međutim, tokom istrage i suđenja Mubera se branila ćutanjem, dok je Senad iznio odbranu, tvrdeći da nije ubio Anela.

izvor: Večernje novosti

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Vučićev strah od jedanaesteraca... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more