IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Bogdanović: CRNA GORA dovedena do stanja političke i institucionalne krize i potpune stagnacije u reformama za EU integracije… (foto, video)

ALEKSANDAR Bogdanović je ukazao da region usljed uticaja Rusije gubi dinamiku i momentum za napredak u EU integracijama koje su presudne za njegovu stabilnost i progres u tri ključna stuba razvoja – vladavini prava, stabilnosti i ekonomskom razvoju…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, Sport, subota, 30. IX. 2023… 10: 48… ALEKSANDAR Bogdanović: CRNA GORA dovedena do stanja političke i institucionalne krize i potpune stagnacije u reformama za EU integracije… (foto, video)

Generalni sekretar DPS- a Aleksandar Bogdanović i načelnica Odeljenja za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković učestvovali su na sastanku Socijalističke internacionale koji je bio posvećen definisanju političke strategije za Zapadni Balkan.

Sastankom koji je organizovan u Tirani, i koji je okupio generalne sekretare i međunarodne sekretare sestrinskih partija iz država regiona, predsjedavala je generalna sekretarka Socijalističke internacionale Benedikta Lasi, saopšteno je iz DPS- a.

Aleksandar Bogdanović je, dodaju, istakao da uvažavajući izazove političkog pejzaža našeg regiona, postaje sve važnija potreba članova Socijalističke internacionale kako bi se definisala kolektivna vizija za region Balkana.

Bogdanović se osvrnuo na političke procese koji su aktuelni u Crnoj Gori, ali i na uzročno – posljedične okolnosti koje karakterišu dešavanja u drugim državama regiona.

U tom pravcu, Bogdanović je ukazao da region usljed uticaja Rusije gubi dinamiku i momentum za napredak u EU integracijama koje su presudne za njegovu stabilnost i progres u tri ključna stuba razvoja – vladavini prava, stabilnosti i ekonomskom razvoju.

Čitaj još:   DRAMA U TRAVNIKU: Šest policajaca, tuklo palicama i stolicama nedužnog Aida Mujezinovića... (foto)

“Povezan s tim je i primjer Crne Gore, koja se u kontinuitetu pokušava destabilizovati od strane partija koje su činile većinu, i koje su u protekle tri godine Crnu Goru dovele do stanja političke i institucionalne krize i potpune stagnacije u reformama koje su neophodne za dalji napredak na putu ka EU”, zaključio je Bogdanović.

Sastanak je bio prilika za razmjenu ideja, iskustava i planiranje kursa koji je u skladu sa zajedničkim vrijednostima socijalne pravde, jednakosti i napretka.

Načelnica za međunarodnu saradnju Svetlana Vuković je upoznala sa aktivnostima DPS na međunarodnom planu, kao i prioritetima koji su usmjereni na očuvanje reputacije Crne Gore i njenih strateških interesa, koji su u međunarodnim krugovima ozbiljno ugroženi od strane političkih subjekata koji su u izvršnoj vlasti posljednje tri godine, a koji suštinski djeluju suprotno evropskom sistemu vrijednosti.

Tokom boravka u Tirani, Aleksandar Bogdanović se susreo sa gradonačelnikom Eriolom Velijajem.

U srdačnom i prijateljskom razgovoru, razmijenjena su mišljenja o aktuelnim izazovima u dvije države, sa posebnim akcentom na ulogu partija u društveno– političkim procesima, zaključio je Bogdanović.

Čitaj još:   OGLASILE SE STUDENTICE KOJE SU VELIČALE RATNOG ZLOČINCA MLADIĆA: Nemaju namjeru nastaviti školovanje u glavnom bh. gradu... (foto, video)

BONUS VIDEO: Generalni sekretar DPS Aleksandar Bogdanović sastao se sa predstavnicima IRI u Crnoj Gori

IZVOR aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more