IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NELA Savković- Vukčević: JAKOV Milatović ne štedi MILOJKA Spajića, nastoji se prikazati kao spretniji političar… (foto, video)

“Platforma predsjednika države JAKOVA Milatovića prazna priča i maskiranje njegove orijentacije”

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 06. 10. 2023… 10: 48… NELA Savković- Vukčević: JAKOV Milatović ne štedi MILOJKA Spajića, nastoji se prikazati kao spretniji političar… (foto, video)

Platforma predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića je površni prikaz određenog autoriteta, snage, mogućnosti da se djeluje na političku sudbinu Crne Gore, viđeli smo iz mnogih komentara da se nije ozbiljno prihvatila predsjednikova misija, kazala je u emisiji “Znam da znaš”, na Gradskoj TV, članica Izvršnog odbora DPS- a Nela Savković-Vukčević.

“Suština jeste da se ne vjeruje takvoj poruci što bi trebalo da bude dominantni utisak i definiše se kao prazna priča, floskula, maskiranje njegove orijentacije”, kazala je Savković-Vukčević.

Saglasna je sa ocjenama da je ovo način da predsjednik Milatović uvede partije bivšeg DF-a u vladu.

“Očigledna je namjera da se Crna Gora približi i utopi u srpski svijet i da se kontakt sa Republikom Srpskom na toj osnovi velikosrpske orijentacije, asimilatorske ideje potencira. Na taj način Platforma je prilika za uvođenje partija kao što je DF, i to je zapravo pokazatelj koliko Beogradu znači Pokret Evropa sad bez Fronta, preko kojeg može direktno da utiče”, objašnjava Savković-Vukčević.

Jasno je, dodaje, da je predsjednik Milatović predstavljanjem Platforme zloupotrijebio položaj.

“U aktuelnoj situaciji moraju se odvojeno posmatrati aktivnosti predsjednika i mandatara zbog njihovih unutrašnjeg sukoba. Ne možemo do kraja znati kakav je to sukob ili nesporazum, u tom međuodnosu, a pitanje je kolika je njihova spremnost da nadiđu nesuglasnice i zajedno nešto izgrade”, rekla je ona.

Čitaj još:   Ulcinj: Državljanka Srbije, uhapšena pokušala da plati račun lažnom novčanicom od 100 eura... (foto)

Očigledno je kaže, da Milatović ne štedi mandatara Milojka Spajića i da nastoji svakom prilikom prikazati sebe kao spremnijeg i spretnijeg političara.

“Svakako ne smijemo zaboraviti kako je Milatović došao na mjesto predsjednika, termin ‘slučajni predsjenik’ ima moć da definiše stvari vrlo sažeto, ovo ne treba zaboraviti kada on veliča svoju ulogu”, komentariše Savković- Vukčević

Spajić je, smatra, u teškoj situaciji jer trebalo bi da vlada bude formirana ukoliko on računa na svoju političku budućnost.

“Ukoliko mu je stalo do evropskog puta i do interesa Crne Gore onako kako govori, Spajić će formirati vladu sa Demokratskom partijom socijalista i manjinskim narodima u Crnoj Gori, no viđeli smo da crnogorska politička retorika posljednjih godina nije u skladu s onim što je crnogorska tradicija”, kazala je Savković- Vukčević.

BONUS VIDEO: Znam da znaš- 05.10.23.

DPS je svjetan kolika je snaga riječi političara, koliko ona može biti teška i zapaljiva, i takvim stavom, kaže Savković-Vukčević dobijaju veliku podršku građana, mnogo veću od one koja je predviđana posljednje tri godine.

“Naši glasači prepoznali su da sa Demokratskom partijom socijalista ide stabilnost, ispunjena obećanja, riječ koja vrijedi, tako da DPS, kao partija koja će braniti nacionalne interese, u obavezi je da ne reaguje ishitreno, nego da pažljivo promišlja. Takvim pristupom gradi sebi put na političkoj sceni”, objašnjava ona.

Čitaj još:   DUŠAN Pajović: Kad smo preživjeli onaj period između dva rata, vala ćemo i ANDRIJU Mandića... (foto, video)

Nema uslova da popis prođe nesmetano, kaže Savković- Vukčević.

“Očigledno je da uslova za popis nema, ono što je značajnije je da je to tema u velikosrpskim krugovima, o njoj se govori već godinama, te strukture su se neprekidno pripremale i rade na asimilaciji, nestanku Crnogoraca u njihovom autentičnom smislu, dakle radi se na posrbljavanju”, zaključila je Savković-Vukčević.

BONUS VIDEO: ZUMIRANJE- Nela Savković Vukčević (članica Glavnog odbora DPS- a )

izvor analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more