IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CIJENA ZATVORA ZA DVA MILIONA LJUDI: JEZIVA GALERIJA SLIKA IZ GAZE- Nekoliko stotina naoružanih Palestinaca je dokazalo da nije moguće zauvijek držati ih zatvoreno… (foto, video)

Treći je dan sukoba na Bliskom istoku između Hamasa i izraelskih snaga.

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 09. 10. 2023… 18: 08… CIJENA ZATVORA ZA DVA MILIONA LJUDI: JEZIVA GALERIJA SLIKA IZ GAZE- Nekoliko stotina naoružanih Palestinaca je dokazalo da nije moguće zauvijek držati ih zatvoreno… (foto, video)

Binjamin Netanjahu snosi veliku odgovornost za ono što se dogodilo i mora za to platiti, ali ovo nije počelo sa njim niti će se sa njim završiti. Sada treba liti gorke suze za izraelskim žrtvama, ali treba plakati i nad Gazom – čiji su stanovnici većinom izbjeglice koje je stvorio Izrael i koja nikada nije doživela nijedan dan slobode.

Nakon što je Hamas oslobodio okupirana područja, izraelske vlasti su proglasile rat i spremile čak 300.000 rezervista za slanje trupa u borbu protiv palestinskih snaga.

Mohammed Talatene/DPA

Sinoć su izraelske snage žestoko udarile po pojasu Gaze, a kako međunarodni mediji javljaju, Gaza je sravnjena sa zemljom. Slike užasa iz Gaze, najvećeg koncentracionog logora kako mnogi nazivaju ovo područje s obzirom na to da je s druge strane ograđeno zidinama i bodljikavom živom sa tek tri prolaza, obilaze svijet.. U napadima izraelskih snaga, meta su većinom civili, a najviše žene i djeca.

Čitaj još:   UŽAS: Policija ubila momka (20) u krevetu dok je držao e- cigaretu... (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
Photo: Mohammed Talatene/DPA

Podsjećamo, u dosadašnjim borbama, ubijeno je preko 700 Izraelaca, dok je u napadima na Gazu život izgubilo preko 400 Palestinaca, od kojih je na desetine djece.

Photo: Mohammed Talatene/DPA

Izraelske vlasti su u međuvremenu zatvorile Gazu sa svih strana i obustavile protok hrane, plina, lijekova i struje, a Evropska unija je objavila kako će zamrznuti isplate pomoći Palestincima.

(M.S.)

Photo: Mohammed Talatene/DPA
Photo: Mohammed Talatene/DPA
Photo: Mohammed Talatene/DPA
Photo: Mohammed Talatene/DPA

Iza svega ovoga stoji izraelska arogancija. Ideja da je nama sve dozvoljeno, da nikada nećemo morati da platimo cijenu ili budemo kažnjeni.

Nastavićemo i dalje bez prekida. Hapsićemo, ubijaćemo, mučićemo, lišavaćemo prava, branićemo useljenike dok vrše pogrome, ići ćemo na Josefov grob, na Atnielov grob, na Ješuin oltar, a svi se nalaze na palestinskoj teritoriji, i naravno na Har HaBajit u istočnom Jerusalimu– više od 5 hiljada Jevreja samo tokom Sukoba – pucaćemo u nevine, vadićemo oči i razbijati glave, protjerivati, otimati, pljačkati, izvlačiti iz kreveta, etnički očistiti i naravno nastaviti sa užasnom blokadom Gaze– i biće sve u redu.

BONUS VIDEO- Live: Watch the Gaza skyline after Hamas launched rockets into Israel

Čitaj još:   NASTAVLJAJU SE NEVOLJE ZA NEVALJALE: Sankcije SAD- a sustigle i Svetozara MAROVIĆA i Nikolu GRUEVSKOG...

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more