IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21: Bojkot popisa nema alternativu, odbrana građanske države i neprihvatanja sumnjivog i politizovanog popisa stanovništva… (foto)

Sada je već sve izvjesno. Bojkot popisa nema alternativu. U ovom slučaju ne radi se o izborima niti sebičnim partijskim interesima, već je riječ o odbrani građanske države i građanskog ustava i neprihvatanja sumnjivog i politizovanog popisa stanovništva, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

Istovremeno, kako su naveli iz te partije, bojkot mora pratiti akciono jedinstvo stranačkih i nestranačkih organizacija i pokreta, nevladinih udruženja, nacionalnih savjeta i kulturnih ustanova, kojima je stalo do građanske, evropske i multietničke Crne Gore.

“Tim prije što su marionetska Abazovićeva vlada i tzv. avgustovska većina sve više u strahu od bojkota. Bojkot će biti težak poraz velikosrpske politike i njihove domaće posluge i u sebi nosi snagu vitalnosti i oporavka buntovne i suverene Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Zato je, ističu, važno da građani masovno popisivačima zatvore vrata.

“Pritom, kako ocjenjuju iz Građanske inicijative 21. maj, političke i društvene snage koje će stati iza bojkota moraju poslati nepokolebljivu poruku domaćoj i  međunarodnoj javnosti da se građanskoj i proevropskoj Crnoj Gori neće “prodavati rog za svijeću” niti će se popis motivisan velikodržavnim Vučićevim planovima smatrati regularnom statističkom akcijom.

Čitaj još:   GI 21. maj: Izvršna vlast CRNE GORE se odlijepila od stvarnosti... (foto)

“Uspjeh bojkota je već sada neupitan i to će značiti propast politički projektovanog popisa, ali će se  odmah postaviti i pitanje nelegitimnosti Spajićeve vlade i potpune diskreditacije Milatovića i tzv. tehničke vlade”, zaključuje se u saopštenju.

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more