IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI 21. maj: Izvršna vlast CRNE GORE se odlijepila od stvarnosti… (foto)

Spajićeva vlada se slavodobitno obratila javnosti i saopštila da je za sto dana rada ostvarila izvanredne rezultate. Osim što se radi o izjavi koja može da posluži za kafanske viceve, ova Spajićeva poruka upečatljivo govori o izvršnoj vlasti koja se odlijepila od stvarnosti, saopštili su iz Građanske inicijative 21. maj.

“Podsjećamo da se radi o Vladi koja niti ima ekonomskog programa, niti je u stanju da prozbori jednu riječ protiv partitokratske degeneracije države, niti zna što da radi u oblasti pravnog sistema i bezbjednosti, niti smije da zucne protiv klerikalne primitivizacije drštva, niti je u stanju da pruži bilo kakav otpor Vučiću i njegovoj agenturi u Crnoj Gori”, kažu u GI 21. maj.

Takođe, dodaju, riječ je o Vladi koja misli da će ekonomskim propagandizmom, sumanutom javnom potrošnjom, destimulacijom biznisa i Monstatovom obmanjivačkom statistikom pokrenuti crnogorsku privredu i podići životni standard.

“Primjera radi, Vlada bi mogla da obaveže Monstat da konačno objavi medijalnu zaradu u Crnoj Gori, objavi kupovnu moć minimalne zarade u odnosu na period od prije godinu dana i da kaže što će da čini sa patološkom nelikvidnošću u privredi.

Čitaj još:   SARAJEVO: Osumnjičeni za ubistvo policajaca predat Tužilaštvu, pogledajte detalje... (foto, video)

Ili, da objasni zašto smo postali primjer administrativno zagušene ekonomije, poreskih vlasti koje sabotiraju povraćaj pdva, zemlja od koje strani investitori sve više dižu ruke što državu vodi u bankrot, odnosno država u kojoj mladi žele da parazitiraju u javnom sektoru”, navode u GI 21. maj.

Ili, naglašavaju, što Vlada misli o tome da banke i trgovački lanci profitiraju dok ostali biznis propada ili kakav je to poslovni ambijent koji uništava i destimuliše mala i mikro preduzeća koja čine preko 95 odsto nacionalne ekonomije dok Vlada i parlament usvajaju antipreduzetničke propise poput nedavnog Zakona o sprečavanju pranja novca ili najavljenih izmjena Zakona o privrednim drustvima, a da ne spominju niz važećih konfuznih, besmislenih i limitirajućih propisa.

izvor: cdm.me

“KOCKASTI” deklasirali Argentinu s 3:0 i plasirali se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji

Hrvatska je s dvije pobjede već nakon 2. kola osigurala Read more

Čitaj još:   GI “21. maj”: "MUDRACI" iz PES- a mogli su tražiti i aneks izjave kojim bi se ANDRIJA Mandić i MILAN Pipun Knežević obavezali da... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more