IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAVRŠAVA NAJTOPLIJI OKTOBAR IKADA: Vrijeme koje se očekuje u prvih 15 dana u novembru… (foto)

Nestabilno vrijeme s kišom i jakim udarima vjetra…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 31. 10. 2023… 09: 18… ZAVRŠAVA NAJTOPLIJI OKTOBAR IKADA: Vrijeme koje se očekuje u prvih 15 dana u novembru… (foto)

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena Celzijusova, objavili su iz FHMZ- a BiH

U BiH nestabilno vrijeme s kišom i jakim udarima vjetra

U Bosni i Hercegovini danas će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Jači lokalni pljuskovi se očekuju na području Hercegovine i jugozapada Bosne…

Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24 stepena Celzijusova. U Sarajevu djelomično vedro. U drugoj polovini dana povremeno može padati slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20 stepeni.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH, u srijedu će prijepodne biti sunčanije uz umjerenu oblačnost. Po kotlinama će biti magle. U drugom dijelu dana se očekuje postepeno naoblačenje sa juga. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9 stepeni, na jugu zemlje do 12. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

utorak, 31.10.2023. godine
Biometeorološke prilike djelimično će se pogoršati, izraženije na području Hercegovine i Krajine. Nestabilno vrijeme, praćeno kišom i južnim strujanjem, kod osjetljivih osoba može uzrokovati jačanje tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, nervoze, dekoncentracije, u noći problemi sa snom. Poželjno je reducirati aktinosti.

Čitaj još:   IZMIJENIT ĆE SE SVA ČETIRI GODIŠNJA DOBA: Konačno razvedravanje, do petka 19 C , za vikend zahlađenje... (foto)

U srijedu u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša u jutarnjim satima. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne ponovo se u večernjim satima očekuju slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Jačanje juga tokom noći na petak. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10, na jugu do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i vjetrovito sa kišom i jačim pljuskovima. Vjetar umjeren i jak južnog smjera. Očekuju se i olujni udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23 stepena.

U petak promjenljivo vrijeme sa slabim lokalnim pljuskovima. Jačih pljuskova može biti u jutarnjim satima na području Hercegovine. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10 stepeni, na jugu do 13. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 18 stepeni C…

Čitaj još:   KOD NAS DANAS GRMI, PUŠE, PADA: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more