IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PLJEVLJA: Atanasije, DARIO Vraneš i SNP „uprli“ da se izabere MILAN Lekić, za novog- starog izvršnog direktora Rudnika uglja… (foto)

Pljevaljski odbori Demokratske Crne Gore i Nove srpske demokratije zaratili su zbog izbora novog izvršnog direktora Rudnika uglja i vrše pritisak na članove Odbora direktora za izbor svog kandidata, saznaje Pobjeda.

Više izvora našeg lista saopštilo je da DCG ne odustaje od namjere da se za izvršnog direktora izabere aktuelni v. d. Alen Štulić, dok NSD želi svog predsjednika pljevaljskog odbora Milana Lekića.

Na konkurs se prijavilo 11 kandidata, jedan je u međuvremenu odustao, pa su glavni favoriti upravo Štulić i Lekić.

NEMA DOGOVORA

– Nema dogovora NSD i DCG ko će biti izvršni direktor RUP, u igri je veliki novac, politička i ekonomska moć. Problem je i u viziji razvoja kompanije jer Lekić želi da kroz novu sistematizaciju legalizuje masovna partijska zapošljavanja od preko 600 ljudi – tvrde izvori Pobjede.

Drugi izvor Pobjede navodi da je i Štulić za vrijeme svog mandata krenuo stopama Lekića: u posljednja dva mjeseca zaposlio je čak 72 sugrađanina kojI su članovi ili simpatizeri Demokrata.

U Odboru direktora, koji je u trećem sazivu u posljednjih dva mjeseca, a koji je izabran 16. oktobra, nalaze se predsjednik Miloš Ostojić (SNP), Tanja Šljivančanin (Ura), Nikola Miličić (Ura), Emir Bidžan (BS) i Tamara Cmiljanić (SNP).

Kako je SNP obećao podršku Lekiću skandaloznim zaključkom Izvršnog odbora, bije se bitka između Nove i Demokrata za obezbjeđivanje trećeg odlučujučeg glasa, koji dolazi od Ure jer se očekuje neutralan stav Bošnjačke stranke.

U pritiscima na Odbor direktora ipak prednjači NSD koja je u ponedJeljak predvođena predsjednikom Opštine Dariom Vranešom i NVO ,,Odbor za odbranu prava srpskog naroda“, bliskoj Crkvi Srbije i episkopu Atanasiju, organizovali protest ispred Upravne zgrade Rudnika uglja vršeći pritisak na Odbor direktora nezabilježen u istoriji te elektroenergetske kompanije.

Čitaj još:   PKS: BLAMAŽA PREMIJERA sa Cetinja, odlepršao mercedesima brže no što je došao... (foto i video)

ODLUKA NA URI

To je uticalo da Odbor direktora Rudnika nije izabrao novog izvršnog direktora. Kako nezvanično saznajemo, za odlaganje odluke o izboru izvršnog direktora glasala su četiri od pet članova borda.

Odbor je svoju odluku obrazložio velikim pritiskom građana i javnosti, a nova sjednica nije zakazana.

Međutim, organizacije bliske NSD i Crkvi Srbije nijesu prepuštale ništa slučaju pa su, kako sazanjemo, izvršili pritisak na članove Odbora iz Ure koji su inače doskora u ličnoj ravni bili naklonjeni da se izabere Lekić.

Lokalna Ura trenutno nije naklonjena Lekiću, ali se uz stalne sastanke u hotelu ,,Pljevlja“ sa predstavnicima NSD, očekuje da jedan predstavnik Odbora direktora iz Ure ,,po svaku cijenu prelomi“ i podrži Lekića- saopštio je izvor Pobjede.

Lekić je krajem avgusta smijenjen sa mjesta izvršnog direktora, nakon što je inspekcija rada utvrdila da je nezakonito imenovan, odnosno da je na tu funkciju izabran bez prethodnog javnog oglašavanja, što je bila zakonska obaveza.

Prethodni konkurs za izvršnog direktora, raspisan sredinom septembra, je poništen, nakon što je smijenjen tadašnji Odbor direktora.

Za razliku od prvog konkursa za direktora Rudnika uglja Pljevlja, u ovom posljednjem rok za podnošenje prijava smanjen je sa 15 na svega tri dana, a izvršni direktor se bira na period od četiri godine.

Čitaj još:   Spektakularno finale u Kaunasu: Džanan Musa je postao prvak Eurolige OGRNUT ZASTAVOM BOSNE I HERCEGOVINE! (foto, video)

Situaciju opterećuje i činjenica da je Osnovnom tužilaštvu u Pljevljima upućena anonimna krivična prijava protiv predsjednika Izvršnog odbora Opštinskog odbora SNP- a u Pljevljima Milovana Gogića i 18 članova, jer su, kako se navodi, naložili članovima Odbora direktora Rudnika uglja iz redova te partije Milošu Ostojiću i Tamari Cmiljanić da na sjednici podrže izbor Milana Lekića za izvršnog direktora Rudnika.

izvor: pobjeda.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more