IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR Raković- Srpski istoričar i ideolog “srpskog sveta”: Popis da se ne odgađa, jer je to ,,korak do srpskog ujedinjenja“… (foto)  

Srpski istoričar i ideolog velikosrpskog projekta ”srpski svet” Aleksandar Raković zatražio je od Vlade kojom rukovodi Milojko Spajić da popis stanovništa bude apsolutni proritet jer je, kako je naveo, to je korak ka ostvarivanju zajedničkog srpskog ujedinjenja i jačanja srpskog faktora.

Aleksandar Raković

“Spskom narodu bi bilo važno da prioriteti nove Vlade Crne Gore budu održavanje novembarskog popisa stanovništva, ostvarivanje punih prava srpskog naroda kao većinskog i konstitutivnog u Crnoj Gori i poboljšanje odnosa Crne Gore sa Republikom Srbijom”, rekao je Raković komentarišući zahtjeve opozicije za odgađanjem popisa.

Prema tvrdnjama Rakovića, Demokratska partija socijalista će nastaviti da ,,sabotira sva progresivna rješenja“.

“Spajićeva vlada već je pokazala slabost kada je popis odložila s početka novembra na kraj novembra 2023. čime je izašla u susret toj stranci. Vidjećemo da li će popis biti održan 2023. ili će nove vlasti podleći strahu od DPS-ovog ekstremizma koji je, vidjeli smo, nejak. Kad god se DPS- u napravi ustupak, oni će to tretirati ne kao dobru volju već kao slabost vlasti”, rekao je propagandista zvaničnog Beograda.

Šta god da se desi, kako zaključuje, srpski faktor u Crnoj Gori će dalje jačati.

Čitaj još:   ZLATKO Vujović: JAKOV Milatović, hoće li posegnuti za promjenu grb, himnu, i suštinske odredbe Ustava CRNE GORE... (foto, video)

“Pravedno rešenje je da Republika Srbija, Republika Srpska i Crna Gora stvore jedinstvenu srpsku državu. To će se dogoditi, čim se stvore uslovi”, zaključio je Raković.

U pitanju je već drugo obraćanje propagandiste Beograda u vrlo kratkom vremenskom periodu, gdje zahtjeva od Vlade da se ne odgađa popis.

Raković je sredinom oktobra podvukao da će Srbi svakako na narednom popisu biti većina u Crnoj Gori dodajući da je vrlo važno da „ovih godinu dana budemo strpljivi“.

” Patrijarh je bio jasan: maternji jezik je srpski, narodnost je izvorno srpska, jer je Crna Gora istorijska država srpskog naroda. To su činjenice i takođe u istorijskom smislu jedina crkva je SPC.

Uostalom, potpisivanjem Temeljnog ugovora država Crna Gora je potvrdila da je SPC kontinuitet od 800 godina na prostoru Crne Gore neupitan. Zbog toga se DPS i ostali sateliti zalažu za bojkot popisa”, rekao je Raković.

Dodao je da će popis biti validan iako ga DPS bojkotuje jer će u tom slučaju Srbi biti apsolutna većina.

” Srpski identitet se vraća i biće dominantan u Crnoj Gori”, zaključio je tada Raković.

Čitaj još:   Milo Đukanović: "NE DAMO CRNU GORU, IDEMO DO KRAJA" otkrio koja ZAVJERA se krije iza udara na državu ... (foto)

izvor Standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more