IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

HEZBOLLAH ZAPRIJETIO: “Ukoliko se nastavi izraelsko ubijanje civila u Gazi, rizikuju izazivanje šireg rata na Bliskom istoku…” (foto, video)

Ponovljeno je da bi bilo kakva eskalacija bila povezana s postupcima Izraela…

GAZA: Svijet, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 09. 11. 2023… 10: 19… HEZBOLLAH ZAPRIJETIO: “Ukoliko se nastavi izraelsko ubijanje civila u Gazi, rizikuju izazivanje šireg rata na Bliskom istoku…” (foto, video)

Drugi zapovjednik Hezbollaha, grupe koju podržava Iran u Libanu, kaže da izraelsko ubijanje civila u Gazi rizikuje izazivanje šireg rata na Bliskom istoku.

Šiitska skupina, koju su Velika Britanija, SAD i Arapska liga klasificirali kao terorističku organizaciju, najveća je politička i vojna sila u Libanu.

Govoreći u Bejrutu, šeik Naim Qassem rekao je BBC-jevoj novinarki da bi se “mogli dogoditi vrlo ozbiljni i vrlo opasni razvoji događaja u regiji i da niko neće moći zaustaviti posljedice”.

– Opasnost je stvarna jer Izrael pojačava svoju agresiju protiv civila i ubija sve više žena i djece. Je li moguće da se to nastavi i poveća, a da ne donese stvarnu opasnost za regiju? Mislim da ne – rekao je on.

Čitaj još:   TVORAC "BARYAKTARA" NAJAVLJUJE ALI I OTKRIVA: Zašto se ne boji prijetnji iz Kremlja... (foto, video)

Ponovio je da bi bilo kakva eskalacija bila povezana s postupcima Izraela.

– Svaka mogućnost ima odgovor- kaže šeik Naim Qassem…

BONUS VIDEO: Gazze'de Neler Oluyor, Paylaşılan Görüntülerin Anlamı Ne? İşte O Çatışma Görüntüleri!

izvor agencije aa

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more