IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MOSTAR- NESTVARNA NOĆ U VRAPČIĆIMA: Velež deklasirao Zrinjski rezultatom 3: 0, pogledajte golove… (foto, video)

U posljednjoj utakmici XIV kola Premijer lige BiH snage su odmjerili Velež i Zrinjski. Na kraju je semafor pokazivao 3:0. Pogađali su Haskić i dva puta Guliashvili. Mostarski derbi uvijek donosi puno naboja i emocija. Tako je bilo i ovaj put.

MOSTAR: BiH, Sport. vijesti, utorak, 14. 11. 2023… 00: 09… MOSTAR- NESTVARNA NOĆ U VRAPČIĆIMA: Velež deklasirao Zrinjski rezultatom 3: 0, pogledajte golove… (foto, video)

Rođeni su težili da postignu pogodak i od samog početka krenuli su ofanzivno. Također, nakon tri uzastopna poraza, na svom stadionu, od ljutog rivala željeli su da poprave dojam.

No, krenimo redom. Igrač domaćih Vehabović je već u drugoj minuti dobio žuti karton. Igrao se 5. minut kada je golman Marić dobro intervenisao nakon ubačaja sa strane.

Tri minute poslije u dva navrata zaprijetio je Guliashvili, ali je ponovo golman Plemića dobro reagovao. Velež je nastavio napadati snažno, a u 14. minuti Jakovljević je otklonio opasnost ispred svog gola. Potom se igralo između dva šesnaesterca, a onda je došao 34. minut.

Čitaj još:   DEJAN Anđus: DRITAN Abazović, je najlojalniji političar Beogradu, sumnjam da će MILOJKO Spajić stupiti na presto i okrenuti tu ploču... (foto, video)

Prekid utakmice i pogodak Haskića

Glavni sudija Irfan Peljto je povuka igrače u svlačionicu nakon incidenta navijača Zrinjskog ”Ultrasa” i redara.

Prekid je trajao 22 minute, a onda su igrači ponovo izašli na teren. Gostujuće pristalice dobili su upozorenje da svako naredni incident znači ispražnjenje tribine.

U 37. minuti Šikalo je osvojio jednu loptu na sredini terena i gurnuo u for Suljiću koji nije uspio da precizno uposli Guliashvilija. Nakon nekoliko minuta igre, opet je uslijedio prekid. Ovog puta zbog spornog transparenta koji je istakao ”Red Army”. Nakon pet minuta, nastavljen je meč.

Već u narednom napadu domaći dolaze u vodstvo. Vehabović je uposlio Nermina Haskića koji je iz neposredne blizine matirao Marića za 1:0. Ovo mu je bio 10. pogodak u sezoni. Rođeni su i nakon postignutog gola nastavili napadati. Prvo poluvrijeme produženo je 6 minuta, a na odmor se otišlo sa minimalnim vodstvom domaćih.

Udvostručili vodstvo, a onda je pao i treći gol
U drugom dijelu Zrinjski je pokušao poravnati, ali je Velež u 54. minuti preko Guliashvilija stigao do 2:0. Sjajno je istrčao po desnoj strani i matirao Marića. To je izazvalo veliko oduševljenje domaćih navijača.
Nakon primljenog gola aktuelni prvak kreće snažnije. Imali su nekoliko prilika, ali se istakao golamna Veleža. Igrao se 58. minut kada je Ćuže isprobao svoj šut, ali je lopta otišla pored stative.
Igrao se 79. minuti kada je pao treći pogodak za – 3:0. Grešku Senića iskoristio je Guliashvili koji je postigao drugi gol na ovom meču.
Domaći su do kraja ovog dvoboja potpuno kontrolisali utakmicu. U 90. minuti crveni karton dobio je igrač Zrinjskog Bradarić. Ostalo je 3: 0. Podsjetimo, istim rezultatom slavili su Plemići na svom stadionu.

izvor (SB)

Čitaj još:   BERLIN: Njemačka policija 2018 zabilježila 578 zločina iz mržnje nad muslimanima...
Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more