IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NEKA VAS ZA VIKEND SNIJEG NE IZNENADI: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Danas sunčano, narednih dana oblačno vrijeme, Dnevna temperatura od 10 do 16 C, na ju do 18 stepeni Celzijusa, u Sarajevu oko 12 C,,,

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ćetvrtak, 16. 11. 2023… 10: 09… NEKA VAS ZA VIKEND SNIJEG NE IZNENADI: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih nekoliko dana… (foto)

Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 °C.

U Bosni i Hercegovini će u četvrtak preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove prijepodne magla ili niska naoblaka. Krajem dana porast naoblake sa zapada, javlja Anadolu.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu zemlje do 18 stepeni Celzijusa, u Sarajevu oko 12.

Kako prognozira Federalni hidrometeorološki zabod (FHMZ) BiH u petak pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. U višim područjima i na planinama slab snijeg. U Hercegovini, centralnim i sjevernim područjima Bosne su lokalno mogući jači pljuskovi.

U regionu danas je vjetar slab do umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 8, na jugu do 10, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 stepeni.

Čitaj još:   VIC DANA Sedam sati ujutro, muž dolazi kući i nalazi...

četvrtak, 16.11.2023. godine
Tmurno vrijeme praćeno padavinama, iako bez izrazitih temperaturnih oscilacija, kod meteoropata će uzrokovati nešto jače tegobe, pretežno u vidu glavobolje, nervoze i dekoncentracije. Uz povećan sadržaj vlage u zraku, osjet hladnoće u drugom dijelu dana će biti izraženiji, stoga je preporučljivo adekvatno se odjenuti. Hronični bolesnici ne bi trebali pretjerivati sa aktivnostima.

U petak pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslije podne. Slabe padavine u jutarnjim satima i dio prijepodneva se očekuju u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne.

U nižim područjima slaba kiša, a u višim susnježica ili slab snijeg. Vjetar slab do umjeren, veći dio dana, sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 6 do 12, na jugu zemlje do 14 stepeni.

U subotu, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu i sjeveru zemlje do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje do 12 stepeni C…

Čitaj još:   VIC DANA: Jaran sreo Milu u centru Banja Luke postavio mu pitanje na koje nije imao odgovor… (foto)

izvor iBalkkan.net

VIC DANA Kako plavuša rešava ukrštene riječi…

ISTANBUL( iBalkan.net ) Evropa, Zabava, Putovanja,  petak 22. 06 2018, Read more

VIC DANA Pijana plavuša i policajac, drot, pandur ili pub…

Što se dogodi kad se plavuša napije s frendicama i Read more

VIC DANA Ko je gazda čoče u Đurinoj kući…

Što se dogodi kad Đuro pročita knjigu o povećanju samopouzdanja Read more