IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STANKO Radulović: Srbija od Tokija do Milvokija… (foto, video)

Srbi su drevni narod iz kojeg korjene vuku svi ostali narodi na planeti, baš kao što je i srpski jezik rasprostranjen po planeti od iskona. Zato je i logično da čuveni egipatski faraon Tutankamon, nije nikakav Egipćanin već Srbin iz Tutina, a do cijele zbrke u istoriji čovječanstva došlo je zbog tektonskih promjena na zemaljskoj kugli…

PODGORICA: Regija, Kolumne, vijesti, ćetvrtak, 16. 11. 2023… 10: 39… STANKO Radulović: Srbija od Tokija do Milvokija… (foto, video)

Poznato je da su svi kontineti nekada bili spojeni u jednu cjelinu i da se kroz vrijeme dogodilo razdvajanja, pa su tako Srbi, koji su u iskonu bili jedini stanovnici planete, ostatali razdvojeni na svim kontinentima!

Piše: Stanko Radulović

Kako to obično biva, istoričari u Srbiji su se odavno složili da je njihova otadžbina najstarija poznata država, a Srbi najstariji narod koji ima korjene ”duboke” čak 8.000 godina prije Hrista. Tvrde da za to postoji nebrojeno dokaza!

Naime, Srbi su, prema predanju velikosrBskih paraistoričara i mitomana, drevni narod iz kojeg korjene vuku svi ostali narodi na planeti, baš kao što je i srpski jezik rasprostranjen po planeti od iskona.

Zbog toga ne čudi što Šveđani govore srpskim jezikom, a Njemci i ne kriju da su nastali od Srba, dok još samo ostaje da se Grci pomire da je Sparta drevna srpska država!

Do takvih ključnih istorijskih saznanja svojim detaljnim istraživanjima došli su najčuveniji srpski istoričari Jovan Deretić i Aleksandar Raković, koji su istorijsku samospoznaju Srba izdigli na jedan nov nikad do sada viđen nivo.

Naznamenitije svjetske građevine, Kineski zid, egipatske piramide, drevni gradovi Maja, Inka i Asteka, ali i potonula Antlatida su pokolenjima na planeti zavještali najbolji i najslavniji srpski neimari od iskona do danas!

Zato i ne čudi što su piramide pronađene u BiH, jer odatle i potiču, pa su raširene na sjeveru afričkog tla, koji je nekad bio jezgro Srbije, a koje danas pogrešno zovemo Egipat! Ustvari Egipat je dobio ime po Egonu (od milošte Egi) koji je mnogo patio u mladosti kad se zemlja počela razdvajati jer su njegovi najbolji prijatelji ostali u Evropi.

Zato je i logično da čuveni egipatski faraon Tutankamon, nije nikakav Egipćanin već Srbin iz Tutina, a do cijele zbrke u istoriji čovječanstva došlo je zbog pomenutih tektonskih promjena na zemaljskoj kugli.

Čitaj još:   MUNJEVITA AKCIJA SIPA-e: Pretresi i hapšenje na šest lokacija... (foto)

Naime, poznato je da su svi kontineti nekada bili spojeni u jednu cjelinu i da se kroz vrijeme dogodilo razdvajanja, pa su tako Srbi, koji su u iskonu bili jedini stanovnici planete, ostatali razdvojeni na svim kontinentima! Barem tako govori drevno velikosrBsko predanje koje prenosi čuveni Jovan Deretić.

Do razdvajanja je došlo zbog toga što je otac planete, Bog, poželio da razjedini kontinente i na taj način stavi na test Srbe koji tokom tog perioda, dok su svi živjeli zajedno, nikako nijesu umjeli da se dogovore i slože, pa su počeli da oblikuju razne kulture i jezike kako bi se razlikovali od komšija.

Bog je shvatio da Srbi ne mogu zajedno i ponadao se da bi se oni bolje složili kada bi se zemlja razdvojila na kontinente, a Srbi onako podjeljeni napravili neke nove države i zajednice u kojoj bi se bolje slagali.

Međutim i u takvoj preraspodjeli srpskog naroda nastao je problem, prvo na Balkanu, gdje su glavešine odlučile da stvore veliki broj zemalja i tako su nastale drevne srpske zemlje Karantanija, Dalmatisnka Hrvatska, Panonska Hrvatska, Bosna, Duklja, Bugarska, Makedonija i Raška.

Ni tako rezjedinjeni Srbi nijesu mogli da se dogovore o ingerencijama u svojim oblastima, pa su srpske vojvode i ostale glavešine počele da izmišljaju nove nazive za svoje vođe i tako su nastali banovi, serdari, kneževi, kraljevi carevi i mngi drugi nazivi širom planete, a svi imaju korjen iz srpskog jezika. Srbi iz svih srpskih zemalja poželjeli su da osvoje posjede svojih susjeda i tako su nastali prvi ratovi.

U Portugalu su na primjer vjekovima svjesni da su oni Srbi, a da su ime dobili po drevnoj srpskoj riječi ”porta” iz koje je proizvedeno ime Portugal kao vrata na ulazu u Evropu. Zbog toga Srbija nikada nije bila u ratu sa Portugalom i sa njim nema nikakva otovrena pitanja i neprijateljska iskustva.

Najdramatičnije iskustvo na planeti je ipak, ono prije nešto više od dva milenijuma kada je Bog prvi put pokušao da slanjem Isusa na zemlju ponovo ujedini Srbe.  Prošli su vijekovi, uzalud je pokušao Isus po nalogu oca da razjedinjene Srbe vrati iskonu Srbije, a tako je željela i njegova majka Marija, Spkinja po rođenju, ali su ga razapele razne vođe svojih državica koji nijesu željele da se ponovo ujedine i stvore moćno srpsko carstvo.

Nakon svih neuspjeha po istoj matrici došlo je do novog djeljena Srba i raspada Jugoslavije, a Aleksandar Vučić svejstan da su se Srbi na Kosovu mnogo otuđili jedni od drugih odlučio je da zarad bezbjednosti nukleusa nacije, koji živi u današnjoj Srbiji i naravno Crnoj Gori, dozvoli odvajanje Kosova.

Čitaj još:   ZAŠTO NOSE CRVENI KONAC OKO RUKE: U čemu je tajna, detalj koji će VAS POSEBNO IZNENADITI... (foto)

Ipak, svaki Srbin zna da je Srbija svuda gdje žive Srbi – od Tokija do Milvokija i da će to ponovo jednog dana biti jedinstveno srpsko carstvo. Jovan Deretić i Aleksandar Raković su kao moderni oci srpske istorije samo pokrenuli točak sudbine koji više ne može da se zaustavi.

*Napomena: Tekst je satiričnog karaktera i nema za cilj širenje lažnih informacija, već samo predstavlja nadrealistički osvrt na devijantna društveno-politička zbivanja.

BONUS VIDEO: Jovan Deretic – NOVO – NAJBOLJE OD NAJBOLJEG

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more