IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

AMMAR Borančić: JAKOV Milatović apsolutni šampion apsurda, politizacija popisa je to što radi on i njegovi politički i duhovni mentori… (foto)

Potpredsjednik Liberalne partije Ammar Borančić govoreći o popisu kazao je za Antenu M da je ta partija imala jasne zahtjeve prema Vladi koji korespondiraju sa zahtjevima kompletne opozicije.

Ističe da su ti zahtjevi prihvaćeni od strane Vlade čime je, kako dalje dodaje, nedvosmisleno potvrđeno da su od prvog dana u pravu i da je popis bio neodrživ onako kako je bio planiran.

“Premijer je kazao da će sve navedene uslove za legitiman popis ispuniti u predviđenom roku, ukoliko se to desi Liberalna partija nema nikakav problem da se popis održi.

Međutim ostaje nejasno da li je uopšte moguće u ovako kratkom roku od oko dvije sedmice sprovesti ono za što nije bila dovoljna cijela godina. To će biti jasan pokazatelj da li ova Vlada želi suštinski iskorak Crne Gore iz krize ili je Vlada blefera i populista. Ukoliko ponovo silom na sramotu budu pokušavali da izigraju povjerenje i nelegitimno sprovedu popis naravno da ćemo imati jednak i čvrst odgovor kao do sada”, naveo je on.

Čitaj još:   ŠUMOVI iz BEOGRADA: Ana Brnabić, mjesec dana ne odgovara Krivokapiću na poziv, da dođe u Podgoricu... (foto)

Komentarišući oprečne stavove predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića i premijera Milojka Spajića povodom predstavnika političkih partija u popisnim komisijama, Borančić kaže da je Milatović apsolutni šampion apsurda.

“Koliki je njegov ugled pa i legitimitet njegovog stava pokazao je prilikom posjete Beogradu gdje je izigravao Vučićevu dvorsku ludu i jeftinu zabavu za ostale goste.

Dakle civilna kontrola procesa od strane predstavnika građana apsolutno je normalna svuđe u svijetu pa članstvo političara u komisijama nije nepoznata praksa i nema veze sa politizacijom.

Politizacija znači sve ono što radi Milatović i njegovi politički i duhovni mentori, a to je sramotna kampanja o naciji, jeziku ili vjeri, miješanje u intimne osjećaje građana i pokušaj etničkog inženjeringa u Crnoj Gori koji treba da bude temelj etnoregionalizacije države i urušavanja građanskog bića”, kazao je Borančić, dodajući da to zna dobro i Milatović, ali da je “jednostavnije da izigrava neznavenost dok ozbiljni procesi i interes Crne Gore trpe”. 

izvor: antenaM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more