IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERVIN Ibrahimović: Izborom FARUKA Resulbegovića, kao sedmog sudije Ustavnog suda CRNE GORE- Bošnjaci će izgubiti povjerenje u pravosuđe… (foto)

“Mi danas, ukoliko se izabere sedmi sudija Ustavnog suda, kršimo temeljne vrijednosti Crne Gore. Kršimo Ustav, kršimo Zakon, samim tim, kršimo multietnički sklad u Crnoj Gori”, kazao je Ibrahimović novinarima u Skupštini. 

Smatra da se time ruši se građanski koncept Crne Gore i  inkluzivnost, a samim tim i evropski put Crne Gore.

“Dalje, stavljamo se u cipele bošnjačkog naroda, koji inače zbog prošlosti ne vjeruje u pravosudne institucije Crne Gore. Nećemo se vraćati sada u prošlost. Ali ukoliko se danas izabere sedmi sudija Ustavnog suda, ponovo će Bošnjaci imati slabo povjerenje u pravosudne institucije Crne Gore i osjećaće se nesigurno.

Da vas počnem sve, stečena prava su, da Bošnjaci imaju svog predstavnika u Ustavnom sudu. Umjesto da stečena prava unapređujemo, mi kršimo Ustav danas na Cetinju”, kazao je on. 

Ibrahimović je istakao da neko želi da simulira evropske integracije Crne Gore.

„Ne možemo pričati o integracijama Crne Gore u EU, a da se ne uključi u taj proces jedna trećina naroda u Crnoj Gori. Bošnjačka stranka je jedini legitimni i autentični predstavnik Bošnjaka u Crnoj Gori.

Čitaj još:   ERVIN Ibrahimović: Vlada CRNE GORE, da bez kalkulacija i dvoumljenja stane uz Rezoluciju o Srebrenici... (foto)

Za nas u Bošnjačkoj stranci članstvo Crne Gore u EU nema alternativu i svjesni smo da je jedan od prvih koraka mora biti popunjavanje pravosudnih institucija, deblokiranje pravosudnih institucija“, kazao je on. I to nam nije jasno i zadnji upit bio u EU Komisiji.

Ističe da Evropska komisija ne želi samo da zadovoljimo formu već da moramo otvoriti široki dijalog, široki politički konsenzus, ne samo kada su pitanja pravosudne institucije, nego svih pitanja u našem društvu.

„Mi smo pozvani da nam je potreban dijalog, da ne možemo isključiti bošnjačkeinarode iz dogovora, odnosno iz razgovora. Međutim, drugi su se oglušili i bojim se da sada i nova većina će se oglušiti o to. To nije dobro za Crnu Goru, to nije dobro za demokratiju u Crnoj Gori i nije dobro za Evropski put u Crnoj Gori“, rekao je on.

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more