IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: ANDRIJA Mandić sada sa pozicije vlasti, može da izvrši veći uticaj da se donese druga presuda u slučaju “Državni udar”…(foto, video)

Apsolutno može Andrija Mandić sa funkcije predsjednika Skupštine da utiče na pravosuđe da se donese druga presuda u slučaju “Državni udar”. Vrlo je moguće da se ova priča vraća u javnosti jer će drugostepeno suđenje ubrzo početi.

Oni su i kao opozicija vršili neprimjeren pritisak na sudsku i tužilačku granu vlasti. Sada sa pozicije vlasti, sa pozicije drugog čovjeka u državi, nažalost, taj uticaj može biti mnogo veći i ne bih isključio da će se to neprimjereno vršenje pritiska nastaviti, upozorava poslanik Socijaldemokrata Nikola Zirojević u emisiji “Znam da znaš” na Gradskoj RTV.

” Od samog početka sudskog procesa u slučaju “Državnu udar” sutkina Suzana Mugoša je bila izložena jednom medijskom javnom teroru od strane onih kojim se sudi. Upravo lideri bivšeg DF sazivaju pres konferecniju na osnovu nekih isječaka iz Sky aplikacije nastavili, iako ne znamo odakle dolaze. Vrlo je interesantno ko te podatke dostavlja javnosti i određenim medijima portalu Borba i koncernu Vijesti “, kaže on.

Smatra da je potrebno do kraja dovesti slučaj “Državni udar”.

” Ne bi se izjašnjavao po pitanju da li će biti donijete drugačija presuda, jer bih morao da obavim uvid u spise predmeta. Kada govorimo o gospodinu Milatoviću, kao što je i on rekao, mogu da kažem da sam u potpunosti siguran da se vizija Crna Gore Andrije Mandića ne razlikuje od njegove.

Za gospodina Spajića ne mogu da se odredim, jer je on napravio neke korake oko popisa da je možda spreman da premosti ovaj jaz između akuelne vlasti i opozicije, a time i doprinese smanjivanju tenzija u Crnoj Gori “, kaže Zirojević.

Čitaj još:   RIJEKE PO ULICAMA: Oblaci se formiraju na sat vremena i prave HAOS, naredni dani kritični... (foto i video)

” Ustavni sud će nakon izbora sedmog sudija biti funkcionalan, više nećemo doći u onu situaciju da bude tri na prema tri u nekim predmetima. On jeste na taj način deblokiran i biće potpuno funkcionalan. Ja se nadam da će tih preglasavanja i političkih odluka biti sve manje “, kaže Zirojević.

Ne dijeli, kako navodi, mišljenje Ibrahimovića u vezi prava da njihov predstavnik bude sudija u Ustavnom sudu.

” Nijesam siguran da će se žuriti sa inicijativom za ocjenu ustavnosti Temeljnog ugovora, siguran sam da to neće biti prioritet u radu sudija Ustavnog suda. Iako smatram da bi trebalo da bude jedno od prioritetnih pitanja, volio bih da bude. Mislim da je stvar sasvim jasna, Temeljni ugovor mora pasti na Ustavnom sudu. I prije usvajanja smo govorili da nije u skladu sa ustavnom i da šteti državi “, smatra Zirojević.

Ukoliko se budu sudije Ustavnog suda držali prava i struke donijeće pravu odluku, a ako podlegnu političkim pritiscima, biće drugačije, kaže Zirojević.

” Odavno nisam vidio vidio jednog, nažalost državnika, koji se tako ponizno ponaša prema presjedniku druge države. One scene su bile do te mjere tužne da sam imao pozive iz Srbije, koji su rođeni tamo i koji su mi rekli da ih je bilo sramota naše sramote kada su gledali ponašanje gospodina Milatovića u odnosu na Vučića.

I zaista je ponizno kada vidite da je neki strani zvaničnik pomiješao predsjednika vaše države sa ministrom popljoprivrede susjedne države, to se nije moglo desiti dok je gospodin Đukanović bio predsjednik države, već su svi u svijetu znali ko je i koga predstavlja. Uopšte me ne iznenađuju stavovi Milatovića, on se predstavlja klasičnim poslušnikom režima Vučića “, kaže Zirojević.

Čitaj još:   ČEŠKA: Miloš Zeman poručio "zatvoriti granice na godinu dana..."(foto)

On kaže da, ukoliko se sve implementira što je dogovoreno sporazumom o sprovođenju popisa, 30.novembar ostaje kao datum početka.

izvor: gradski.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more