IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUGA VELIKA- Danas dženaza legende i trenera FK SARAJEVO Seada JASENKOVIĆA… (foto, video)

SEAD Jasenković je debitovao za Sarajevo u sezoni 1965/ 66, za tim sa Koševa je, računajući i nezavanične utakmice, ukupno sakupio 256 nastupa…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, petak, 24. 11. 2023… 00 39… TUGA VELIKA- Danas dženaza legende i trenera FK SARAJEVO Seada JASENKOVIĆA… (foto, video)

Dženaza legende FK Sarajevo Seada Jesenkoviću, koji je preselio na Ahired predhodnog dana u 81. godini, bit će obavljena danas u petak u 15 sati na mezarju Grličića Brdo…

SEAD Jesenković je bio neizostavan član sastava Sarajeva koji je 1967. pokorio Jugoslaviju i bio prvak bivše zajedničke države SFRJ Jugoslavije. 

Jasenković je debitovao za Sarajevo u sezoni 1965/ 66, a za tim sa Koševa je, računajući i nezavanične utakmice, sakupio ukupno 256 nastupa.

Ostat će upamćen kao dio prve šampionske generacije kluba s Koševa 1967. godine kada je bio neizostavan član prve postave koja je u grad na Miljacki donijela prvi trofej prvaka bivše države.

Čitaj još:   Navijači Srbije izazvali sramotni incident u Beču: Usred noću urlali ulicama i vrijeđali Albance... (foto, video)

Dres Sarajeva je nosio u 161 zvaničnoj utakmici, te je pri tome postigao jedan gol.

Po završetku igračke karijere, Jesenković postaje trener, a počeo je u omladinskim selekcijama Sarajeva 1977. godine, gdje je proveo i većinu svoje trenerske karijere.

Pored toga što je bio trener mladih bordo nada, Jesenković je kratko radio kao pomoćni trener, te je nakratko i sam vodio seniorsku ekipu 1999. i 2002. godine.

Bonus video: Kemo Lakača- legendarni navijač FK Sarajevo o novim i starim igračima

izvor iBalkan.net