IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SEKS, LAŽI I VIDEO TRAKE U PREDIZBORNOJ KAMPANJI U SRBIJI: Uključila se i BIA, a Vučić kaže da takve stvari nikada nije radio… (foto, video)

Dok političari koriste poslednje dane da pridobiju što više glasača, članovi izbornih komisija proveravaju potpise podrške za izborne liste. U izbornu kampanju, međutim, sad mora da se uključi i tužilaštvo…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30. 11. 2023… 18: 39… SEKS, LAŽI I VIDEO TRAKE U PREDIZBORNOJ KAMPANJI U SRBIJI: Uključila se i BIA, a Vučić kaže da takve stvari nikada nije radio… (foto, video)

Miketić je opozicionioni političar iz koalicije Srbija protiv nasilja koja je glavni suparnik listi Srbija ne smije stati aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Bivši zastupnik u Skupštini Srbije Đorđe Miketić, povodom objavljivanja eksplicitnog privatnog snimka na društvenim mrežama oglasio se saopćenjem i potvrdio da je snimak autentičan. Kako je kazao, riječ je o “starom privatnom snimku koji je očigledno ukraden iz mog stana”.

Rekao je da kada je ulazio u politiku, bio je spreman “na razna podmetanja”. Zahvalio se na podršci svojoj supruzi, kao i svima koji su mu je pružili prethodnih dana.

– Znali smo šta možemo da očekujemo. Također, snažno se zalažem za odgovornost, a to prije svega važi i za moje postupke – naveo je, između ostalog, on u saopćenju, dodajući da je “ovo snimak čija poenta nije bila da zastraši samo mene, nego je to poruka svim protivnicima ovog režima”.

Miketić je opozicionioni političar iz koalicije Srbija protiv nasilja koja je glavni suparnik listi Srbija ne smije stati aktuelnog predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prije dva dana sam je objavio screenshot fotografije iz ovog snimka, koju mu je neko poslao putem aplikacije Viber.

Rekao je da je sve uslijedilo nakon što je Vučić rekao da “zna nešto” o njemu, te dodao kako su mu prije godinu i po iz kuće ukradeni računar i hard diskovi.

Za N1 televiziju Srbija rekao je još kako ne može potvrditi da se on nalazi na fotografiji jer je “stara i zamućena”, no sada je potvrdio da je on na snimci. I video se, kako pišu srbijanski mediji, pojavio na internetu, a Miketić je o svemu detaljnije progovorio.

Čitaj još:   Vučić "SRBIJA NEĆE RATOVATI": Garantujemo mir u regionu, Komšiću nismo odgovorili jer ne želimo ulaziti u sukobe... (foto, video)

Vučić je na TV Happy govorio o intimnim fotografijama i snimku koji je objavljen. On je ponovo Miketića nazvao “ljudskom sramotom”.

– To nije ljubakanje s djevojkama, kako bi on to želio predstaviti. U nekim drugim stvarima nikada nisam učestvovao u kojima on učestvuje i nikada takve stvari nisam radio. Ali obratite pažnju, sutradan, kaže: “Evo poslao mi je neko sliku, je li to rukopis BIA-e po nalogu Vučića?”

BIA se pozabavi slikom, zaključi da to nije slika, da je izdvojena, da je skinuto sa snimke. Snimka nije napravljena tajnom kamerom, već je napravljena nekom kamerom, kako sam dobio informaciju iz BIA-e. Rekao sam im – ovakve se stvari ne rade. A oni kažu: “Predsjedniče, to je snimano iz blizine, svoju kućnu snimku je upotrijebio da se prikaže kao žrtva, on zna ko ga je snimao” – rekao je Vučić.

Nakon što je voditelj rekao da je Miketić sad zbog toga junak opozicionih medija Vučić je rekao:

– U pitanju su neke druge stvari, nikome ne smeta ni ljubakanje. On je jedna ljudska sramota. Sramota je kako se ponašaju. Službe ne pripremaju dokaze, postoje stvari koje znamo, a sramota da se o takvim stvarima govori. I ovo što je pokušao podmetnuti, sam je snimao, njegov prijatelj, zna on.

O svemu se hitno izjasnila i BIA, koju je Miketić prozvao:

Usledilo je hitno i najblaže rečeno sramno saopštenje BIA, koja je praktično potvrdila da je istraga snimka u toku…

Čitaj još:   TUGA I ŽALOST: Izvučena beživotna tijela dvojice rudara kod Srebrenice...

– Odmah po objavi gospodina Đorđa Miketića o postojanju njegove eksplicitne fotografije, Bezbjednosno-informativna agencija je, u okviru svojih zakonskih ovlaštenja, tim povodom pokrenula istragu.

Možemo da saopćimo da su eksperti BIA- e utvrdili da je u pitanju samo isječak dužeg snimka za čiji nastanak BIA ne snosi nikakvu odgovornost – navela je BIA, a zatim pozvala Miketića da “prestane sa napadima na službe bezbjednosti i predsjednika Srbije, te da pošto je u javnosti otvorio temu svog privatnog snimka, javno saopći kako je, gdje i pod kojim okolnostima i od strane koje osobe nastao snimak njega i izvjesne osobe”.

– Posebno ističemo da gospodin Miketić nije predmet bilo kakve obrade ili interesovanja Bezbjednosno-informativne agencije. Želimo da upoznamo javnost da BIA sprovodi intenzivnu istragu koja za cilj ima utvrđivanje svih okolnosti u vezi sa samim snimkom i osobama koje se na njemu nalaze – stoji u saopćenju.

Parlamentarni izbori u Srbiji održat će se 17. decembra. Kampanja je u punom jeku, a slučaj “Miketić” pokazuje da će biti prilično prljava.

BONUS VIDEO: Profesor iz Beograda otkriva tko financira Vučića: “Nikada nam nije rekao koliko smo za to dužni”

izvor (Faktor)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more