IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVAK Adžić: Crnogoraca ima mnogo više, velikosrpska mašinerija projektovala je nešto drugo… (foto)

Crnogorska nacija je uvijek bila žilava, u otporu negaciji i asimilaciji. Kad smo dovedeni do ivice provalije, kad hoće da nas gurnu u ambis ili da od nas pokušaju napraviti ono što nijesmo, jedino što nam preostaje je da ustavno i zakonski branimo potonju liniju odbrane našeg opstanka i identiteta. Ili nas ima. Ili asimilacija slijedi, kazao je predsjednik Crnogorske evropske partije Novak Adžić.

Adžić je istakao da Crnogoraca ima mnogo više nego što “velikosrpska mašinerija misli i kako je projektovala”.

“Nećemo dopustiti asimilaciju i getoizaciju. Ne damo crnogorsku naciju i crnogorski jezik. Mi smo nacionalno Crnogorci i to ćemo na popisu jasno reći, slobodno”, istakao je Adžić.

On je naznačio da nikakvi pritisci ne pomažu da bi bilo drugačije.

“Ustavno, demokratski i legitimno se izjasnimo na popisu da smo Crnogorci, da zborimo i pišemo crnogorskim jezikom, a ko je od nas hrišćanin pravoslavnog obreda da pripadamo Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi.

Čitaj još:   RUSI NADAHNUĆE NAŠLI U DRAŽI: Znak "Z" su izmislili ČETNICI i imalo je JEZIVO značenje... (foto, video)

Naravno, neotuđivo je pravo je svakog građanina da izrazi svoj nacionalni, vjerski i jezički identitet i na popisu to slobodno treba da uradi. Mi smo višenacionalna i viševjerska država i društvo i to niko ne može dovesti u pitanje. Jednaka prava za sve”, poručio je Adžić.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more