IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Romski savjet i NVO “SISTEM”: SRAMNA PRESUDA Višeg suda za ubistvo ZUMRITE”… (foto)

Romski savjet i NVO “SISTEM” oštro su osudili sramnu presudu koja je izrečena odlukom Višeg suda, kazna zatvora od 12 godina, za ubistvo Zumrite Nerde, u januaru prošle godine.

Nikolić je proglašen krivim za krivično djelo nasilje u porodici, za koje je Zakonom predviđena kazna u trajanju od tri do maksimalno 12 godina zatvora.

Predsjednik Romskog savjeta Mensur Šaljaj i izvršna direktorica NVO “SISTEM” Neda Radović ističu da je u nedjelji 16 dana aktivizma borbe protiv nasilja, zaista ovo sramna presuda za slučaj femicida i da ovakve presude zapravo su obeshrabrujuće kazne za žene žrtve porodičnog nasilja i drugih oblika nasilja.

Iz Romskog savjeta i NVO “Sistem” su istakli da se ovakvom presudom postavlja se pitanje koliko su i da li su životi žena za institucionalni sistem zapravo bez vrijednosti.

Čitaj još:   SKANDAL: MIRELA "Plejboj" zečica, promoter kulture...

“Dugogodišnje nasilje i zlostavljanje majke troje djece od strane nevjenčanog supruga koji je na kraju pretukao do smrti pred djecom, kvalifikovano je kao porodično nasilje sa presudom 12 godina zatvora. Podrška nasilju je na visokom nivou!”, navode u saopštenju. 

Istakli su da zahtijevaju hitnu reakciju države, izmjene zakonske regulative i adekvatne kazne.

izvor: kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more