IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO za “LAVICE”: Sedme na svijetu, Čehinje bile bez šansi, Crna Gora je savladala Češku 28: 24… (foto, video)

 Crna Gora je savladala Češku 28: 24 i osvojila sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu…

HERNING: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 17. 12. 2023… 12: 09… BRAVO za “LAVICE”: Sedme na svijetu, Čehinje bile bez šansi, Crna Gora je savladala Češku 28: 24… (foto, video)

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore je pobjedom završila nastup na Svjetskom prvenstvu.

Izabranice Bojane Popović su u duelu za sedmo mjesto savladale Češku (28: 24) u meču koji su kontrolisale makar 55 od 60 minuta.

Imale su “lavice” u prvom poluvremenu i pet golova prednosti, četiri nakon 30 minuta, a u nastavku su lako odbile nalet protivnica.

Bilo je u nekoliko navrata i plus šest, trijumf nijednog trenutka nije bio upitan…

Itana Grbić je postigla sedam golova, Nina Bulatović pet, četiri Tatjana Brnović, jedan manje Anastasija Marsenić… Odlična na golu je bila Marina Rajčić koja je imala 12 odbrana.

Crna Gora je još plasmanom u četvrtfinale osigurala kvalifikacije za Olimpijske igre – rivali će joj biti Slovenija, koju vodi naš Dragan Adžić, Paragvaj i poraženi iz današnjeg duela za peto mjesto na SP gdje se sastaju Holandija i Njemačka.

Čitaj još:   JELENA, OD SMRTI MAJKE, IZAŠLA IZ KUĆE, SAMO DVA PUTA: Duško, ne ide, dok se ne SMIRI!

“Lavice” su u grupi savladale Kamerun, Paragvaj i Mađarsku, a u Glavnoj rundi Senegal.

U drugoj fazi takmičenja izgubile su od Hrvatske i Švedske, u četvtfinalu od Danske, a u razigravanju za plasman od petog do osmog mjesta od Holandije.

Za peto mjesto, u 13 sati, igraće Njemačka i Holandija. Šampiona svijeta odlučiće duel Norveške i Francuske (19.00), dok će se u meču za treće mjesto sastati Švedska i Danska (16).

Naime, kao sedmoplasirane, naše rukometašice će se u olimpijskim kvalifikacijama sastale sa Slovenijom (čiji selektor je naš Dragan Adžić), Paragvajem i poraženim iz meča za peto mjesto na SP u kojem se sastaju Njemačka i Holandija.

Da su izgubile a nisu “lavice” da su bude osme, izabranice Bojane Popović bi igrale protiv Španije, Argentine i pobjednika meča Njemica i Holanđanki.

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more