IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUŠKARAC SE POPEO NA KRILO AVIONA I UŠAO U MOTOR: BRZO je… (foto, video)

Policija je rekla da je 30- godišnjak probio vrata za izlaz u slučaju nužde, otišao na pistu i ušao u motor mlažnjaka i…

SALT LAKE CITY: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 03. 01. 2024… 08: 40… MUŠKARAC SE POPEO NA KRILO AVIONA I UŠAO U MOTOR: BRZO je… (foto, video)

Na međunarodnom aerodromu Salt Lake City u SAD- u pronađen je mrtav putnik…

Kyler Efinger (30) iz Park Cityja pronađen je mrtav u motoru aviona u ponedjeljak navečer.

Policija je rekla da je 30-godišnjak probio vrata za izlaz u slučaju nužde, otišao na pistu i ušao u motor mlažnjaka, piše AP. Policajci su pronašli Efingera bez svijesti unutar motora postavljenog na krilo komercijalnog aviona punog putnika, objavila je policijska uprava Salt Lake Cityja.

Kada je Efinger ušao u motor, avion je stajao na podlozi za odleđivanje, a motori su mu se vrtjeli. Efinger je bio putnik s kartom i ukrcajnom kartom za Denver, rekla je policija.

ODJEĆA I CIPELE PRONAĐENI NA JEDNOJ OD PISTA

Voditelj trgovine na aerodromu je nešto prije 22 sata dojavio dispečerima iz kontrolnog centra zračne luke da je vidio putnika kako prolazi kroz izlaz za slučaj opasnosti. Policajci su brzo pronašli Efingerovu odjeću, cipele i druge osobne predmete na jednoj od pista.

Čitaj još:   PONOSNI SANDŽAKU MOJ

Nakon što su ga locirali, službenici su rekli kontrolorima letenja da obavijeste pilota da ugasi motore aviona. Policija je rekla da istražuje specifičnu fazu rada motora.

POKUŠALI SU GA OŽIVJETI, ALI MU NIJE BILO SPASA

Ekipe hitnih intervencija izvukle su 30-godišnjaka iz poklopca usisnog otvora motora, koji usmjerava protok zraka prema ventilatoru motora. Pokušali su ga reanimirati i dali mu nalokson, lijek koji može brzo poništiti predoziranje opioidima i vratiti normalno disanje. No muškarac je proglašen mrtvim na mjestu događaja.

Policija Salt Lake Cityja surađuje s uredom državnog medicinskog istražitelja kako bi se utvrdio uzrok smrti, što će uključivati i toksikološki izvještaj, piše AP.

Kada je Efinger pronađen, putnicima je rečeno da napuste avion, no rad aerodroma nije bio prekinut, kazala je policija. Početna istraga pokazuje da je muškarac pristupio području rampe aerodroma s izlaza za slučaj opasnosti i popeo se u obližnji motor.

BONUS VIDEO; Man opens emergency exit, jumps onto wing of plan

Čitaj još:   Nema povrijeđenih bih vojnika u Kabulu: NAKON SAMOUBILAČKOG NAPADA...

izvor (E.F./ Index.hr)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more