IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Više je SEVERINA, jednom svojom izjavom: “I ne dajte Crnu Goru” napravila, nego svi emisari koji je pohode… (foto, video)

Ispada da je Severina rekla više nego kojekakvi strani emisari koji posjećuju Podgoricu. Ne dajte Crnu Goru, znači – čuvajte mir i budite svoji na svome. Na političkom zapadu!

Prava rečenica izgovorena na pravom mjestu i u pravo vrijeme “zapalila” je regiju. Ne dajte Crnu Goru, poručila je Severina u Kotoru na dočeku Nove godine, pa izazvala salve komentara.

Po jednima se pjevačica ne bi smjela miješati u politiku, po drugima to je javna i nedvosmislena podršku svima koji ne žele postati dijelom “srpskog sveta”, dobrodošla to više jer ju je izgovorila glazbenica iz Hrvatske koja se svojedobno uz silne žrtve othrvala toj istoj politici.

Trećima, pak, upravo zbog toga i smeta, smatraju je neumjesnom i provokativnom jer za njih su i dalje “Srbija i Crna Gora dva oka u glavi”.

Kad govorim da je tajming izvrstan, onda mislim na to da se megapopularna Severina obratila narodnim masama baš u trenutku kad se u mali Kotor sjatilo pola svijeta. Pred pozornicom je bilo 30 tisuća ljudi i tko zna još koliko pred malim ekranima i na društvenim mrežama. Hoću reći, bila je to izjava dalekog dosega.

Čitaj još:   PATRIJARH SPC PORFIRIJE PRIJAVIO SEVERINU POLICIJI ZA UZNEMIRAVANJE...

I mjesto događanja je pogođeno jer u Kotoru od samog početka snažno podupiru ideju o samostalnoj Crnoj Gori, za razliku, recimo, od susjednog Herceg Novog, gdje bi ista izjava vjerojatno bila dočekana salvom zvižduka.

Unatoč uvjeravanjima aktualne crnogorske vlasti da se nalazi na europskom putu i da će kao članica NATO-a poštovati svoje obveze, malo im tko vjeruje.

Predsjednik parlamenta Andrija Mandić, četnički vojvoda i eksponent Vučićevih političkih interesa u  Crnoj Gori, dokaz je da crnogorska vlast s Lovćena jednim okom gleda na Beograd, a drugim na Bruxelles.

Niti je Europskoj uniji potrebna Srbija koja se ne želi pridružiti sankcijama Rusiji i nedvosmisleno osuditi Putinov zločinački režim koji skoro dvije godine brutalno razara međunarodno priznatu i suverenu Ukrajinu, niti Crna Gora koja bi slijedila istu takvu politiku ili se solidarizirala s EU s figom u džepu.

Ispada da je Severina rekla više nego kojekakvi strani emisari koji posjećuju Podgoricu. Ne dajte Crnu Goru, znači – čuvajte mir i budite svoji na svome. Na političkom zapadu!

Čitaj još:   TRADICIONALNO TAKMIČENJE U IZLEŽAVANJU: "TROJICA ODUSTALA PRVI DAN, JEDAN JUČE": Ne bore se samo Crnogorci! Legli i oni! (foto, video)

izvor : Slobodna Dalmacija

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more