IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZIMA SE NE ŠALI: Jutros oblačno i kišovito, na Bjelašnici “0” C, u narednim danima pljuskovi sa gmljavinom i… (foto)

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni C..

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 06. 01. 2024… 10: 40… ZIMA SE NE ŠALI: Jutros oblačno i kišovito, na Bjelašnici “0” C, u narednim danima pljuskovi sa gmljavinom i… (foto)

U regionu Jugoistoka Evrope jutros je pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica 0 stepeni; Ivan Sedlo 8; Gradačac, Livno 10; Bugojno, Sarajevo, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica 12; Mostar 14; Bihać 15 i Neum 16 stepeni.

Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 931 hPa, za 12 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne vjetar umjeren do jak, a u ostatku zemlje slab do umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. Dnevna temperatura oko 13 stepeni, saopćeno je iz FHMZ-a

Biometeorološke prilike su lošije u odnosu na protekli period.

Čitaj još:   PROTEST U NOVOM PAZARU ZBOG STANJA U BOLNICI I BROJA UMRLIH

Usljed nadolazeće promjene vremena, opća slika postepeno će se pogoršavati sa odmicanjem dana, najprije na jugozapadu, potom i u ostatku zemlje.

Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se pojačati, izraženije sa poslijepodnevnim satima.

Moguće su reakcije poput glavobolje, nervoze, reumatskih bolova, stoga je poželjno ne pretjerivati sa aktivnostima.

U nedjelju oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa susnježicom ili snijegom. Prema kraju dana u Krajini se očekuje prelazak kiše u susnježicu ili snijeg, a tokom noći postupno i u ostatku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna u Krajini od 2 do 6, u ostatku Bosne do 10, a u Hercegovini do 16 stepeni.

U ponedjeljak pretežno oblačno vrijeme sa slabim sniegom u Bosni. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Temperatura zraka u Bosni od -5 do 2, a u Hercegovini  do 12 stepeni.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabim snijegom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od -10 do -5, a dnevna od -7 do -1, na jugu do 8 stepeni C.

Čitaj još:   PARIZ: Novi uslovi za Crnu Goru, EU će ih saopštiti 22. juna... (foto i video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more