IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

“Ajkule” u ZAGREBU odradile posao protiv Njemačke: Nek se spreme ,,azuri“, osigurana karta za Svjetsko prvenstvu u Dohi… (foto, video)

Vaterpolisti Crne Gore ispunili su glavni cilj na Evropskom šampionatu– plasirali su se u četvrtfinale, samim tim ovjerili vizu za Svjetsko prvenstvu u Dohi početkomm februara…

ZAGREB: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 10, 01. 2024… 20: 40… “Ajkule” u ZAGREBU odradile posao protiv Njemačke: Nek se spreme ,,azuri“, osigurana karta za Svjetsko prvenstvu u Dohi… (foto, video)

Vaterpolisti Crne Gore igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Hrvatskoj- “ajkule“ su u Zagrebu lako izašle na kraj sa Njemačkom 10: 5 i tako zakazale okršaj sa Italijom u petak za plasman među četiri najbolja tima Starog kontinenta.

Ukrštanja u četvrtfinalu: Španija – Gruzija/Rumunija, Hrvatska – Grčka/Holandija, Mađarska – Srbija (Srbija – Francuska 13:8), Italija – Crna Gora (Crna Gora – Njemačka 10:5).

CRNA GORA– NJEMAČKA 10: 5 (3: 1, 3: 2, 4: 1, 0: 0)

Strijelci:

Crna Gora: Dejan Lazović, Draško Brguljan, Miroslav Perković 1, Kanstantsin Averka 2, Aljoša Mačić, Marko Mršić 1, Stefan Vidović, Đuro Radović, Aleksa Ukropina 3, Jovan Vujović 1, Dušan Matković 1, Vasilije Radović 1, Petar Tešanović.

Čitaj još:   ŠOK NOVE OBJAVE Dragana BJELOGRLIĆA- SAZNALO SE DA JE BOLESTAN: Sada se zna u kakvom je stanju! (foto, video)

Crnogorski vaterpolisti plasmanom među osam najboljih na Evropskom prvenstvo praktično osigurali nastup na šampionatu svijeta u Dohi

Crnogorski vaterpolisti su se plasirali u četvrtfinale Evropskog prvenstva – savladali su Njemačku 10:5 i za plasman u polufinale će se u petak boriti sa Italijom (20.15).

Naša selekcija je ovim trijumfom praktično obezbijedila nastup na Svjetskom prvenstvu u Dohi, koje je na programu početkom februara, i nastavila borbu za odlazak na Olimpijske igre u Parizu.

Nije bilo problema za izabranike Vladimira Gojkovića, uloga favorita je odrađena bez problema, pa su “ajkule” mogle da dozvole luksuz da u posljednjoj četvrtini ne postignu ni gol…

Trostruki strijelac u crnogorskom timu bio je Aleksa Ukropina sa tri pogotka (dva iz peterca), dok je Kanstantnin Averka postigao dva…

Bonus video: Crna Gora – Italija 10: 8 (Vaterpolo Evropsko prvenstvo 2020.)

IZVOR iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more