IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GI “21.maj”: Kada imamo stranke koje su na povocu stranih agentura i reakcionara u mantijama jasno je zašto Crnoj Gori ovako “dobro ide”… (foto)

“Svakim danom sve učestalije slušamo političko praznoslovlje, otrcani populizam i banalne poruke stranačkih lidera i predstavnika memljivih parlamentarnih stranaka”, poručuju iz Građanske inicijative “21.maj”.

“Tako npr. glasnogovornici vladajućih partija bulazne o ubrzanoj evropskoj perspektivi, singapurskoj ekonomiji i vaskrsloj vladavini prava. S druge strane, promoteri smetene opozicije u svom neidentifikovanom otporu buncaju o suverenizmu i najavljuju izvještačene kongrese”, navode iz GI “21.maj”. 

U cijeloj političkoj klasi, kako kažu iz GI “21.maj”, jedva da je preostalo deset grama uvjerenja i nekoliko ideoloških kamenčića.

“Ove interesne grupe fokusirane su na podjelu preko devet miliona eura iz državne i opštinskih kasa i navodno okupljaju šezdesetak hiljada članova motivisanih isključivo ličnim namještenjima u javnim službama i preduzećima.

Kada još imamo u vidu da su parlamentarne stranke nerijetko na povocu stranih agentura, naredbodavnog kapitala i reakcionara u mantijama onda je jasno zašto Crnoj Gori ovako “dobro ide”.

Čitaj još:   GI 21. maj: TEMELJNI UGOVOR, čija vjerodostojnost nije potvrđena, suštinski je običan PAMFLET...

Nema oporavka i održive perspektive Crne Gore bez odstranjenja ovakve političke “elite” i radikalnih rezova u svim javnim politikama i državi u cjelini”, zaključuju u saopštenju. 

izvor-analitika.me