IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: Iniciraćemo kontrolno saslušanje FILIPA Ivanovića zbog ćutanja o prisustvu brojnih predstavnika iz CG neustavnom Danu RS… (foto)

Klub poslanika Socijaldemokrata će inicirati kontrolno saslušanje ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića, povodom toga što se nije ogradio od toga što su u Banjaluci na obilježavanju neustavnog dana bh. entiteta Republika Srpska bili brojni predstavnici iz Crne Gore.

Ovo je na konferencijii za medije u holu Skupštine Crne Gore najavio poslanik ove partije Nikola Zirojević.

Govoreći o tome da su na proslavi u Banjaluci bili brojni predstavnici iz Crne Gore, naveo je da je ovim činom poslata poruka kakav je stav dijela vladajuće većine po pitanju teritorijalnog integriteta Bosne i Hercegovine.

“Naše sumnje da je ovo stav cjelokupne parlamentarne većine potvrđuje to što se ministar Ivanović od ovog nije ogradio. On je bio dužan da uputi izvinjenje ambasadoru Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori”, kategoričan je Zirojević.

Ivanović je, kako dodaje, u obavezi da i članove Odbora za međunarodne odnose i iseljenike i javnost informiše šta je uradio kako bi potvrdio vanjskopolitički kurs Crne Gore.

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: Nije tačno ono što smo vidjeli, "Lažu dušmani da je Suada 18 puta bila uzdržana"...

“Proslava neustavnog dana Republike Srpske je flagrantno kršenje ovih obaveza Crne Gore. Ne može se u Briselu pričati jedna priča, a ovakvim djelovanjem pokazivati potpuno drugačiju vanjsku politiku”, ocijenio je Zirojević.

Pokret Evropa sad i premijer Milojko Spajić, prema njegovim riječima, itekako mogu reagovati na ovakvo ponašanje i to su bili dužni da urade.

“Očekujemo da ce inicijativa dobiti većinu. Potrebna su nam četiri poslanika u Odboru da bi se saslušanje održalo. Uopšte ne sumnjam da će ova inicijativa dobiti podršku, makar ova četiri poslanika”, naveo je Zirojević.

izvor-analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more