IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ISPLIVALI NOVI MOMENTI i Detalji likidacije osumnjičenog za ubistvo ANDRIJE Mrdaka… (foto, video)

Navodni pripadnik “škaljarskog klana” Pančevac Darko Geisler (45), koji se nekada prezivao Nedeljković, a ubijen je 5. januara u Sao Paulu, imao je slovenački pasoš koji se vodio na ime Dejan Kovač. Došao je prije devet godina i za to vrijeme u tajnosti je živio u luci Santos, saopštila je brazilska policiji, pišu srpski mediji.

Prema pisanju medija u Brazilu, na konferenciji za novinare koju su držali čelnici tamošnje policije, potvrđen je identitet ubijenog, za kojim je prije devet godina Crna Gora raspisala međunarodnu potjernicu zbog sumnje da je ispred zatvora u Spužu ubio Andriju Mrdaka, krajem 2014. godine. Geislera sve vrijeme označavaju kao plaćenog ubicu i pripadnika “škaljarskog klana“ i kriminalne grupe iz Bara.

“Način na koji je izvršeno ubistvo odmah je izazvao sumnju, jer je tipično za egzekuciju. Likvidiran je muškarac, koji je na biciklu vozio sina, a supruga je bila iza. Zbog toga smo odmah morali da utvrdimo identitet ubijenog, što je veoma važno za početak istrage, jer se na taj način utvrđuje i motiv. Policija je odmah počela da radi na dva fronta, na identifikaciji ubijenog i identifikaciji izvršioca“, rečeno je na konferenciji za novinare.

Kako je predočeno, kada im je supruga ubijenog dala njegov pasoš, utvrđeno je da u njemu nema pečata kojim se potvrđuje ulazak u Brazil, što znači da je ušao ilegalno.

Čitaj još:   DANILO Marunović: Megdan na popisu ili bojkot? (foto)

Nakon što su kontaktirali sa konzulatom Slovenije, dobili su informaciju da se datum rođenja naveden u putnoj ispravi ne odnosi ni na jednu osobu slovenačke nacionalnosti. Pored toga, na osnovu broja pasoša utvrđeno je da ga je izvjesni Dejan Kovač 2017. godine oglasio izgubljenim, zbog čega je isprava poništena, pišu Novosti.

Identitet žrtve utvrđen je na osnovu njegove fotografije, koja je ubačena u bazu podataka, na osnovu koje je postojala indicija da liči na osobu za kojom tragaju crnogorske vlasti.

Zbog toga su brazilske vlasti kontaktirale sa kolegama u ovoj državi, koji su im poslali otisak prsta osumnjičenog za ubistvo ispred Spuža, nakon čega je on upoređen sa otiscima ubijenog u Sao Paulu.

Rezultati su bili pozitivni, zbog čega brazilska policija navodi da sa apsolutnom sigurnošću mogu da kažu da je riječ o istoj osobi i da ne isključuju da je likvidiran u znak odmazde za ono što je počinio u Crnoj Gori.

Na konferenciji za novinare su se osvrnuli i na svjedočenje Darkove supruge, rođene Brazilke, koja je tvrdila da ne zna ništa o prošlosti svog supruga.

Navela je da su se upoznali 2015. godine u Sao Paulu, a da su dvije godine kasnije došli u Santos, gdje im se rodio sin, koji ima nepune četiri godine. Ona je ispričala da je njen suprug bio dobar prema njoj i djetetu, da je imao jednostavne navike i da su se izdržavali prihodima od biznisa koji njegova porodica vodi u Srbiji.

Čitaj još:   Akcija SIP-e "Indi": Zbog sumnje da su primali mito uhapšeni inspektori poznata im imena... (foto)

Prema pisanju brazilskih medija, istog dana kad je ubijen Geisler, uhapšen je muškarac, za kojeg će se kasnije ispostaviti da je Brazilac, Fabijano Kosta Nerija, koji je koristio hrvatski pasoš pod imenom Darko Malić. Tamošnja policija provejrava da li on ima bilo kakve veze sa ubistvom.

izvor: cdm.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more