IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EHF EURO 2024: Lavovska borba u MINHENU nedovoljna ni za remi, “LAVOVI” nesrećno izgubili od Islanda… (foto, video)

Crna Gora opet bez sreće, Borozan promašio remi protiv Islanda… “Lavovi” opet imali posljednji napad, kao protiv Mađarske, ali je Bjorgvin Pal Gustavson odbranio šut Vuka Borozana, pa je ostalo 31: 30…

MINHEN: Svijet, Sport, vijesti, nedelja, 14, 01. 2024… 19: 22… EHF EURO 2024: Lavovska borba u MINHENU nedovoljna ni za remi, “LAVOVI” nesrećno izgubili od Islanda… (foto, video)

Iako smo u finišu preokrenuli, na kraju nijesmo mogli do boda…

Kakva šteta, bili smo baš blizu: Crna Gora bez puta u glavnu rundu, imamo za čim da žalimo…

Rukometaši Crne Gore oprostili su se večeras od plasmana u glavnu rundu Evropskog prvenstva. U duelu drugog kola u Minhenu, naša selekcija poražena je u Minhenu od Islanda, rezultatom 30: 31 (15: 17).

Rukometaši Crne Gore protiv Islanda u Minhenu igraju drugi meč na Evropskom šampionatu, a zbivanja u Olimpijskoj dvorani pratite u tekstualnom prenosu na našem portalu.

“Lavovi”, nakon neuspjeha protiv Mađara, večeras nemaju pravo na grešku. Poraz od Islanda značio bi gubitak svih šansi za prolaz u glavnu fazu kontinentalnog prvenstva.

Izabranici Vlada Šole, pritom, imaju za čim da žale. Večeras su odigrali borbeno, sve vrijeme su disali za vratom suparnicima, a u drugom dijelu stizali i do izjednačenja. No, nije to bilo dovoljno kako bismo se nakon drugog kola pomjerili sa nule. I kako tek sad boli poraz od Mađarske iz prvog kola…

Bili su večeras ‘lavovi’ odlični – Simić je imao sjajno izdanje na golu, u napadu smo tokom većeg dijela susreta bili na izvrsnom nivou, ali u posljednjem napadu nijesmo mogli do remija.

Islanđani u uvodnom dijelu stizali do plus pet

Uz pogotke Miloša Vujovića i Vuka Lazovića, ali i uz golove RIkardsona i Vidarsona na drugoj strani, nakon uvodnih pet minuta bilo je 2:2, a do tada je Simić već skinuo dva suparnička šuta.

Nastavili su naši sa ubitačnom igrom u napadu – pogađali su Borozan i Branko Vujović, Simić je odbranio još jedan zicer ali ne i dedmerac kojim je Magnuson na isteku osmog minuta poravnao na 4:4. Mogli su Islanđani ubrzo i do prvog vođstva, ali je naš čuvar mreže briljantno odbranio čak treći Rikardsonov šut.

Ipak, ono što nije pošlo za rukom Rikardsonu, uskoro jeste Jonsonu i Vidarsonu i suparnici su u 12. minutu prvi put danas bili u vođstvu. Odmah nakon toga prokockali smo još jedan napad, Islanđani su krenuli u kontru i Elison je povećao na 4: 7.

Seriju protivnika prekinuo je Borzan, ali nije nam to mnogo vrijedjelo jer je Vidarson već u sljedećem momentu sa centra pogodio našu mrežu. U strijelce se potom upisao Palmarson i tako je na sredini prvog dijela rezultat bio 5:9.

Čitaj još:   OVO JE NAJZDRAVIJA GRICKALICA NA PLANETI! Samo jedna šaka čini pravo čudo za cijelo tijelo!!!

Napad proradio nakon 15. minuta, bilo i čudnih sudijskih odluka

Konačno je u tim momentima proradio naš napad, Mirko Radović je postigao dva uzastopna gola, a onda je iz sedmerca precizan bio Miloš Vujović i Crna Gora se za čas potpuno vratla u meč (8:10). Odmah poslije toga, na gol Valensije uzvratio je Grbović. 

Tada smo već vidjeli i nekoliko čudnih odluka litvanskih arbitara na našu štetu. Prvo je uslijedilo diskutabilno isključenje Lazovića, a zatim je Islanđanima bez jasnog razloga, nakon propuštenog napada, ‘poklonjen’ još jedan.

Kako god, Islanđani su nastavili da pogađaju, ali i mi – golovima Borozana i Čavora, ‘lavovi’ nijesu dopuštali protivničkom sastavu da se ponovo odlijepi, pri čemu je Crna Gora u razmaku od sedam minuta postigla više golova nego u uvodnih 15. 

Konačno – Crna Gora je u 26. minutu prišla na gol minusa, i to nakon sjajne kontre Luke Radovića (13:14). Isti je igrač uskoro sa krila još jednom uzvratio na novi gol protivnika i tada smo uveliko disali Islanđanima za vratom.

U samom finišu, Kristjanson je vratio Islanđanima tri gola razlike, pa je Kaluđerović to smanjio neodbranjivom ‘bombom’ sa distance, a onda je uslijedio faul protivnika u napadu.

Simićev šou u nastavku i konačno- izjednačenje

Tek što je počeo nastavak, Kaluđerović je smanjio na 16:17, ali su Gudjonson i Krisjanson potom postigli dva gola. Smanjio je Borozan, no Gudjonson se ponovo upisao u strijelce i poslije 35 minuta igre bilo je 17 :20.

Simić nas je u tim momentima odbranama držao u igri, ali nikako nam nije polazilo za rukom da se opet primaknemo na gol razlike.

Islanđani su se tada već unervozili, što su naši rukometaši iskoristili i golovima Luke Radovića i Kaluđerovića prišli na 20:21. A onda, konačno – izjednačenje. Nakon još jedne maestralne intervencije Simića, Kaluđerović je u 41. minutu poravnao na 21:21.

Umjesto preokreta- serija Islanda

Nažalost, nakon toga smo vidjeli pad u igri naših rukometaša i Island je uz pogotke Palmarsona i Magnusona opet bio na plus tri (22:25). To je ispraćeno novim naletom crnogoskih igrača – prvo Grbović, onda Branko Vujović i prišli smo na 24:25.

Igralo se zatim gol za gol, tako da smo na ulasku u posljednjih 10 minuta, pogotkom Grbovića, bili na minus jedan (26:27).

Čepić ubitačan, Radović preokrenuo

Dugo nakon toga nije bilo gola na obje strane, mi smo u odbrani igrali odlično, Simić je nastavio sa izvrsnim izdanjem, ali je Island u 54. minutu ipak povećao prednost.

Čitaj još:   TEHERAN: Nakon dvije godine u Iranu klanjani džuma- namazi...(foto, video)

A onda – Radojica Čepić. Dva gola i poravnanje – 28:28. 

Island je propuštao napade, ali ne i mi. Igrali smo fantastično u tim trenucima i Mirko Radović donio nam je prednost u 56. minutu- 29: 28.

Niz obrta, ali na kraju nijesmo mogli do boda

Uzvratili su na to protivnici golom Kristjansona, a onda je Kaluđeroviću falilo sreće – umjesto mreže, pogodio je prečku. To je omogućilo protivnicima da vrate prednost – 29:30.

Novo izjednačenje donio nam je Borozan, da bi Elison pogodio prečku. Minut i po prije kraja tako je bilo 30:30.

Minut prije kraja, Luka Radović je isključen iz prilično bizarnog razloga, što su protivnici iskoristili i golom Kristjansona opet su bili u plusu (30: 31).

Izabranici Vlada Šole imali su posljednji napad, pokušali su da uzmu bod, ali i večeras je ta šansa ispuštena.

Remijem bi ostala teorija, pa ja jasno da Crna Gora mora juriti trijumf protiv prvog favorita grupe C.

Istina, ni Island se nije proslavio na startu, pošto je uz mnogo sreće stigao do boda protiv Srbije.

U drugom susretu grupe, od 20.30 sati, rivali su Mađarska i Srbija.

BONUS VIDEO: Crnogorska himna pred utakmicu Evropskog prvenstva

IZVOR iBalkan.net/ Portal analitika.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more