IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZBOG PARTISKOG ZAPOŠLJAVANJA: Bošnjaci, građani drugog reda u opštini ULCINJ… (foto)

U opštini Ulcinj je prema svim raspoloživim podacima na snazi diskriminacija Bošnjaka gora nego ikad prije.

Nakon preuzimanja vlasti na lokalnim izborima 2021. godine vladajuća struktura predvođena GP URA sistematski sprovodi diskriminaciju Bošnjaka i uprkos ranijim obećanjima nastavlja praksu partijskog zapošljavanja, tvrdi predsjednik OO SPP Ulcinj Admir Hasić.

“Prosto je nevjerovatno da nacionalne partije Albanaca koji se pozivaju na zapošljavanje po nacionalnom ključu u Crnoj Gori može da diskriminiše drugu nacionalnu skupinu. Namješteni oglasi za posao, vladajuće partijske strukture vješto koriste za svoje političke interese”, rekao je on.

Prema njegovim riječima najnoviji slučaj su novogodišnji oglasi kojima se fingirana demokratija i vladavina prava pretvara u faktički partitokratiju, sve ono što smo zajednički zamjerali i bivšoj vlasti.

Čitaj još:   PRIMAKAO SE DATUM ZA ODRŽAVANJE PRESJEDNIČKIH IZBORA: Pretvaranje Crne Gore u ''čistu srpsku državu''- progon Crnogoraca, Bošnjaka, Albanaca… (foto)

“Po svemu sudeći nekome je to bio samo izgovor i obmana prema građanima Ulcinja ali za nas kao stranku to nije niti će kad biti slučaj. Interesi Bošnjaka ali i interesi svih građana Ulcinja za nas ostaju imperativi i sitne partijske slagalice nas neće omesti da se borimo za vladavinu prava kako u Ulcinju tako i cijeloj Crnoj Gori”, zaključio je Hasić.

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more