IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUŽNA i BOLNA sportska vijest: Preminuo DEJAN Milojević, čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag i kao igrač i kao trener… (foto, video)

Ono čega su se svi plašili nažalost se desilo. Tužna i bolna vijest stigla je iz Sjedinjenih Američkih Država – košarkaški stručnjak Dejan Milojević preminuo je u 46. godini života…

SALT LAKE CITY: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 17, 01. 2024… 19: 22… TUŽNA i BOLNA sportska vijest: Preminuo DEJAN Milojević, čovjek koji je ostavio neizbrisiv trag i kao igrač i kao trener… (foto. video)

DEJAN Milojević, ćovjek koji je ostavio neizbrisiv trag u Budućnosti i kao igrač i kao trener preminuo u 46. godini

Nekadašnjem krilnom centru i treneru Budućnosti je pozlilo u Solt Lejk Sitiju, gdje je sa kolegama iz Golden Stejt Voriorsa bio na timskoj večeri pred meč sa Jutom.

Rano jutros po američkom vremenu je objavljeno da je Milojević doživio srčani udar i da je u kritičnom, ali stabilnom stanju.

Poznati novinar Ejdrijen Vojnarovski je objavio da su Stiv Ker i njegovi ostali pomoćnici sinoć do kasno ostali u bolnici pored njega i da su se odmah ujutro vratili.

Zbog toga je odgođena i utakmica Juta – Golden Stejt. Nažalost, stanje je bilo jako ozbiljno i Miloje nije izdržao.

DEJAN Milojević je seniorsku karijeru počeo u Beovuku 1994. kao 17- godišnjak, u FMP- u je bio od 1998. do 2000, a dres Budućnosti nosio od 2000. do 2004.

Čitaj još:   UŽAS U ZAGREBU: Ubio troje djece, pokušao i sebi da presudi, zločin najavio na Facebooku... (foto)

U Podgorici je ostavio neizbrisiv trag nevjerovatnom borbenošću, znanjem i osmijehom koji je „razoružavao” svakog ko ga je znao. Kao igrač Budućnosti i dalje drži rekord regionalnog takmičenja sa 59 indeksnih poena u pobjedi nad Lovćenom.

I u Partizanu je za kratko vrijeme postao miljenik navijača i svih u klubu, potom je igrao za Valensiju i Galatasaraj, a karijeru je završio 2009. kao igrač Partizana, iako zbog povrede nije igrao u drugom mandatu za „crno- bijele”.

Trenersku karijeru je počeo u Megi, gdje je bio ključna figura u oblikovanju mnogih zvijezda današnje košarke, a „izbrusio” je i najveću- Nikolu Jokića.

Predsjednik Budućnost Volija Dragan Bokan je mnogo puta pokušao da ga dovede na klupu, a uspio je krajem januara 2021. Milojević je vodio ekipu do duple krune u Crnoj Gori, finala ABA lige i četvrtfinala Evrokupa.

Htio je da ostane, i Budućnost je to žarko željela, ali ponuda Golden Stejta nije mogla da se odbije.

U prvoj sezoni sa „ratnicima”, gdje je bio zadužen za rad sa centrima, osvojio je NBA prsten.

Iza sebe je ostavio mnogo uspjeha, prijateljstava, divnih uspomena, ali je otišao prerano…

Čitaj još:   SD Berane Vuksanoviću: Kuće u Beranama pripadaju građanima svih vjera i nacija...

BONUS VIDEO: Dejan Milojević: Kako sam napravio elitnog NBA skakača

izvor Vijesti.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

GRK KOJI JE IZBACIO NOLETA: Sebi rekao MRTAV SAM, otac ga spasao SIGURNE SMRTI

OVO JE Životna priča tenisera Stefanos Cicipasa 19- godišnjaka je Read more

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more