IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: ANDRIJA Rajo MANDIĆ, još ima da uči… (foto)

Rajo nema pojma. Samo prozaična smišljenost za kamere, slikovit prikaz potpune neinventivnosti, nadasve izglumatana rola. Čista namještaljka.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, srijeda, 17, 01. 2024… 10: 22… ŽELJKO Vukmirović: ANDRIJA Rajo MANDIĆ, još ima da uči… (foto)

Bar da je kleknuo, makar malo od ljubljenja izbalavio mantiju, da se bar nije stisnuo za tu suzu radosnicu…mogli bi da pričamo. Ovako, nula prekrižena.

Rajo nema pojma. Samo prozaična smišljenost za kamere, slikovit prikaz potpune neinventivnosti, nadasve izglumatana rola. Čista namještaljka. Bar da je kleknuo, makar malo od ljubljenja izbalavio mantiju, da se bar nije stisnuo za tu suzu radosnicu…mogli bi da pričamo. Ovako, nula prekrižena.

piše: Željko Vukmirović

Jedan je Podoljub…

Rajo još ima da uči. Sada, samo je blijeda kopija. Njegovo cmakanje Joanikijeve ruke i ta poniznost sa sve povijenom kičmom, gotovo da izazivaju osjećaj sažaljenja. Dok podsmjeh hvata zalet. Nema tu ni žara ni kaprica. Tek puka snishodljivost, banalna promocija ulizništva.

Podoljub je, pak, plijenio dodvorništvom. Bilo je tu i klecavih koljena i niskog leta kojeg nijedan radar ne bi uhvatio. Pamtiće se ta očigledna i bezrezervna strast, neponovljiva skrušenost.

Rajo nema pojma. Samo prozaična smišljenost za kamere, slikovit prikaz potpune neinventivnosti, nadasve izglumatana rola. Čista namještaljka. Bar da je kleknuo, makar malo od ljubljenja izbalavio mantiju, da se bar nije stisnuo za tu suzu radosnicu…mogli bi da pričamo. Ovako, nula prekrižena.

Čitaj još:   ISTANBUL Turska želi biti domaćin Evropskog fudbalskog prvenstva 2024. godine...

Podoljub je znao da se obeznani od poniznosti. Mogao si čovjeka da razmazuješ po svim podnim površinama. Nikog nije tretirao tri posto. Bila je to poniznost od koje se ledila krv u žilama. Pucala je zemlja pod njegovim nogama.

Još kad bi podigao kakvu bocu, a moglo je i gaza, kamen bi proplakao. Nije se štedio. Tada, slavila se poniznost, a svijet padao ničice. Podoljub je bio savršena marioneta, sjajan popovski izbor. Rijetko viđena montaža.

Ovo sa Rajom je običan fol. Težak promašaj. Jeftino osmišljena epizoda. Samo još jedna blamaža u nizu. Bar da je vježbao malo, imao je kad. Bar da se poveo za svojim uzorom Vučićem.

Taj kad je ljubio ruku Porfiriju nije krio vlažnost sopstvenih usana, niti se libio tog definitivno pornografskog detalja. Znao je Vučić šta radi. Još kad bi nabacio onu tugaljivu facu, nema te granice ulizivanja koju ne bi probio.

A Rajo? Ništa. Eto, savio se malo. Da ne bude baš totalni fijasko. Dobro ga nije “prekinulo” po sred leđa. Pusti đa’ola. Daleko bilo. Ionako mu ne faljiva kuknjave i debakla u karijeri.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: POLJUBAC S LEĐA... (foto)

Uostalom, dovoljno je i toliko da se upotpuni slika modernih političara na vlasti u Crnoj Gori. Bivših i sadašnjih. Plašljivih i poniznih. Licemjernih i sračunatih. I nije kraj. Ima tu još puno posla. Može to mnogo bolje. Može to još poniznije.

Jedan je Podoljub. Rajo još ima da uči…

izvor aktuelno.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more