IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

RAJO TOSKANELA Mandić demonstrirao bahatost: Pušio u zatvorenom, Inspekcije nemoćne da ga naknadno kazne, a narod nema te privilegije… (foto, video)

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić prošle sedmice je na djelu demonstrirao svu bahatost koju mu je donijela funkcija koju je preuzeo prije više od tri mjeseca.

Mandić, koji je učestvovao u manifestaciji pod nazivom “Svetosavski bal”, prema snimcima i fotografijama sa događaja, u zatvorenom prostoru pušio je toskanele, čime je direktno prekršio Zakon o upotrebi duvanskih proizvoda koji ne dozvoljava pušenje u zatvorenom prostoru.

Mandić kao visoki državni funkcioner trebalo bi da se ponaša suprotno i da poštuje zakone  i da ih afirmiše, a ne da ih krši!

Iako je očito Mandić prekršio zakon, on ne mora da strahuje da će snositi bilo kakve posljedice.

Iz Uprave za inspekcijske poslove su za portal Aktuelno saopštili, da bi se prema prekršiocu preduzele zakonom propisane upravne mjere, tj. kako bi se isti sankcionisao zbog učinjenog prekršaja, shodno Zakonu o ogrančavanju upotrebe duvanskih proizvoda, postupajući inspektor mora zateći lice sa upaljenim duvanskim proizvodom koji konzumira u momentu vršenja inspekcijskog nadzora.

”Dakle, nije moguće retroaktivno djelovati, a fotografija bilo koje vrste ne predstavlja dokazni materijal pred sudom za prekršaje.

Prema Zakonu o prekršajima inspektor ima mogućnost da na licu mjesta izrekne minimalnu novčanu kaznu predviđenu zakonskim odredbama, a kada je u pitanju konkretno Zakon o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda minimalna kazna za pravno lice iznosi 500 eura, za odgovorno lice u pravnom licu 100, za preduzetnika 150 eura i za fizičko lice 30 eura, ili podnese zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka nadležnom sudu”, navodi se u odgovoru Uprave za naš portal o konkretnom slučaju kršenja zakona od predsjednika Skupštine.

Čitaj još:   Krivokapić NEĆE NI MANDIĆA U VLADI

Inspekcija naglašava da ne tolerišu kršenje propisa s bilo čije strane, već kritike i svako saznanje koje dobiju tretiraju kao inicijativu po kojima u najkraćem roku postupaju, bez obzira o kom licu ili subjektu nadzora se radi, te u skladu sa planom i akcijskim kontrolama organizuju svoje aktivnosti kako bi se što više objekata iskontrolisalo sa trenutno raspoloživim kadrovskim kapacitetima.

Iz svega se može zaključiti da je Mandić bio okružen saborcima koji su lojalni, pa i pored toga što su neki od njih državni i lokalni funkcioneri, ipak nijesu pokazali građansku savjest i odgovornost da prijave nadležnoj Inspekciji da se na Svetosavskom balu puši unutar objekta. Iako su to kao državni funkcioneri bili dužni da urade. Tu privilegiju nema običan narod jer se u mnogim objektima prijavljuje kršenje zakona zbog pušenja i to samoinicijativo od gostiju lokala. Dakle, što važi za Mandića, ne odnosi se na običan narod.

Čitaj još:   OZBILJAN URAGAN! Otkriven kompletan spisak svih učesnika nove sezone ZADRUGE! (foto)

Interesantna je i činjenica kako je Mandić za manje od 100 dana na visokoj državnoj funkciji nekada “koljenicu” (može i kolenica) iz restorana Kristal zamijenio skupim cigaretama toskanelama.

Ipak, ovaj “hedonističko duvanski incident” je ispraćen na društvenim mrežama, pa su mnogi korisnici imali svoje komentare na bahati potez Mandića. Donosimo neke od komentara sa mreže X.

izvor: http://aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more