IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Suđenje za državni udar: Tamara Magdelinić, supruga MILANA Kneževićeva, odbila da svjedoči u postupku protiv njega… (foto)

Tamara Magdelinić Knežević danas je u podgoričkom Višem sudu iskoristila pravo privilegovanog svjedoka i odlučila da ne svjedoči u procesu koji se vodi protiv njenog supruga- lidera DNP Milana Kneževića, prenosi Pobjeda.

Kneževiću se u ponovnom postupku pred Višim sudom sudi za pripadništvo kriminalnoj organizaciji koja je na parlamentarnim izborima 2016. godine planirala pokušaj terorističkog napada.

Krivično vijeće kojim predsjedava sudija Zoran Radović danas je provelo dokaze koji nisu predloženi optužnicom već ih je odbrana dostavila sudu tokom prvog suđenja.

Advokat Dušan Radosavljević, branilac optuženog Milana Kneževića, rekao je „Vijestima“ da je odbrana predložila zamolbenim putem, da se putem video linka sasluša Kneževićeva supruga Tamara Magdelinić

Advokat Dušan Radosavljević, branilac optuženog Milana Kneževića, rekao je „Vijestima“ da je odbrana predložila zamolbenim putem, da se putem video linka sasluša Kneževićeva supruga Tamara Magdelinić.

Čitaj još:   UHAPŠEN Milojko Pantić...

Dodao je da se ona nalazi u Beogradu.

„Ona je supruga Kneževića, i samim tim je sada privilegovani svjedok, tako da mora da se ispoštuje zakonska obaveza. Zbog toga smo predložili da se sasluša putem video linka“, kazao je Radosavljević.

Prihvatajući žalbe advokata odbrane, Apelacioni sud Crne Gore je ukinuo prvostepenu presudu u ovom predmetu.

Ukinutom presudom lideri nekadašnjeg Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić i Milan Knežević osuđeni su na po pet godina zatvora, zbog, kako piše u optužnici, članstva u kriminalnoj organizaciji od februara 2016. godine.

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more