IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JELENA Marković: MILOJKO Spajić i ANDRIJA Mandić su ideološki jedno te isto, što prije se to shvati ima šanse da se Crna Gora spasi… (foto)

iPotpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković komentarisala je izjavu predsjednika Vlade Milojka Spajić, koju je poslao juče sa brifinga u Centru za evropsku politiku u Briselu. Naime, premijer je kazao je kako je predsjednik Skupštine Andrija Mandić tokom posjete Briselu poslao poruke miroljubivije od onih koje je slao Dalaj Lama.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 17, 02. 2024… 11: 22… JELENA Marković: MILOJKO Spajić i ANDRIJA Mandić su ideološki jedno te isto, što prije se to shvati ima šanse da se Crna Gora spasi… (foto)

“Vjerovali ili ne Spajiću je četnički vojvoda – Dalaj Lama. Spajić govori ovako jer im je zajednički mentor Crkva Srbije i Vučić”, poručuje Marković.

On, kako dodaje, ismijava Crnogorce, suvereniste, antifašiste i sve građane Crne Gore koji je doživljavaju svojom državom.

“Spajić to radi sa ovakvom ocjenom političkog djelovanja, ekstremnog četničkog Vojvode, sluge interesa druge države, podanika, koji je državljanin Srbije, koji ima status optuženog lica i koji daje upustva predsjednicima opština– kako da teritorijalno stvaraju ambijent i atmosferu teritorijalnog dezintegrisanja Crne Gore”, kaže Marković.

Za tog čovjeka, kako naglašava, Spajić kaže da je Dalaj Lama pritom zaboravljajući namjerno da je taj čovjek, Mandić, išao na proglašenje izborne pobjede diktatora Vučića, čiju zakonitost osporava svojim aktima Evropski parlament. 

Čitaj još:   JELENA Marković: ANDRIJA Rajo Mandić, nastavlja da zastupa Srbiju i Crkvu Srbije... (foto)

“Ovim je konačno otvorio oči onima koji su mislili da od Spajića može biti nešto drugo. Ali ne, to je onaj isti koji slagao da nema drugo državljanstvo i onaj koji kaže da nema stan u Beogradu. 

Kad jednom biva uhvaćen u laži, nema se tu šta od njega očekivati, a pritom je pokazao da neće da štiti državu, državne simbole i crnogorski identitet, to za njega nije bitno. Zato je bitno da cjeliva počivšeg srpskog mitropolita Amfilohija”, podsjeća Marković. 

E sad, kaže, neka vide ovi koji su čekali da ih Spajić pozove u Vladu. 

“Posebno upozoravam Bošnjačku stranku da nikako ne završe sa četničkim vojvodom Mandićem u Vladi. Time bi ugrozili sve one koji su nastradali od te i takve četničke ideologije 1942. Spajić i Mandić su ideološki JEDNO TE ISTO! Što se prije to shvati – postojaće neke šanse– da se Crna Gora spasi bez krvavih sukoba koji će ličiti na one iz devedesetih godina”, zaključuje Marković.

izvor Kodex.me

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 18. jul 2019. godine
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more