IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PADA KIŠA, PA SE STIŠA: Vremenska prognoza za naredne dane, slijedi period sa slabom kišom… (foto)

Danas će preovladavati sunčano vrijeme, uz postepeno naoblačenje tokom dana…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 19, 02. 2024… 08: 22: PADA KIŠA, PA SE STIŠA: Vremenska prognoza za naredne dane, slijedi period sa slabom kišom… (foto)

Danas sunčanije prijepodne… Objavljena je progonza za naredna četiri dana..

– U večernjim satima u Bosni je moguća slaba kiša. Vjetar slab sjeverni i sjeverozapadni. Dnevna temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni- navedeno je.

Temperature zraka u 7 sati iznosile su: Sokolac- 8; Bjelašnica- 4; Bugojno- 3; Tuzla, Zenica- 2; Bijeljina, Drvar, Ivan-sedlo, Livno, Sarajevo, Srebrenica -1; Banja Luka, Doboj, Prijedor, Široki Brijeg 0; Sanski Most, Zvornik 1; Bihać, Stolac 2; Gradačac 4; Trebinje 5; Mostar 7; Neum 9 stepeni Celzijusevih.

U Sarajevu će danas biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne porast naoblake. Slaba kiša je moguća u kasnim večernjim satima. Dnevna temperatura zraka oko 12 stepeni C…

Tako nas sutra očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Poslijepodne na istoku Bosne lokalni i slabi pljuskovi, a u večernjim satima slaba kiša na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 6, na jugu do 8, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 18 stepeni C..,

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 29. mart 2024. godine… (foto, video)

U srijedu će biti u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake poslijepodne. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni je moguća slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 1 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 8 do 14, na jugu do 16 stepeni Celzijusevih.

U četvrtak nas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći u Hercegovini lokalno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Poslije podne i tokom noći povremen jaki udari vjetra. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 18 stepeni.

Za posljednji radni dan ove sedmice meteorolozi najavljuju pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći kiša i lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, zapadnim, sjeverozapadnim i djelimično centralnim područjima Bosne. Vjetar umjeren sa jakim udarima južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na sjeveru zemlje do 12, a dnevna od 10 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 stepeni Celzijusevih.

Čitaj još:   Putinovi ljudi za specijalne vojne operacije na Balkanu... (foto, video)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more