IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JELENA Marković: DARIO Vraneš ponovo ponižava Crnu Goru, ne smije se više čekati, treba preduzeti konkretne korake za njegovu smjenu… (foto)

“Ne smije se više dozvoliti temeljno rasturanje naše države. Prvi koji treba da reaguju su Spajić kao premijer i Živković kao najjači opozicioni lider, jer su iz Pljevalja”, napominje potpredsjednica LP

Potpredsjednica Liberalne partije Jelena Marković komentarisala je za Portal Analitika informaciju da će predsjednik opštine Pljevlja Dario Vraneš razgovarati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i o dalekovodu Lastva-Pljevlja-Čevo koji je stopiran zaključkom Skupštine opštine Pljevlja, a koji gradi konzorcijom u vlasništvu ljudi koji su bliski premijerki Srbije.

“Kakva drskost i poniženje suverenosti naše države Crne Gore! Ovaj lokalni kabadahija i kleronacionalista u rješavanje jednog problema, koji je u isključivoj nadležnosti naših državnih organa, drsko i neprimjereno uključuje predsjednika susjedne države Vučića. I to on prihvata i uključuje se u problematku iako zna da je to miješanje u unutrašnje stvari druge suverene države”, ističe Marković.

Kako dodaje, Vučić to svjesno čini i time pokazuje odnos prema državnim organima Crne Gore, prije svega prema predsjedniku Milatoviću i premijeru Spajiću. 

“Pitanje je šta će uraditi ovi naši predsjednici, da li će ovu uvredu i miješanje prećutati i ponašati se kao podanici Vučića ili će snažno reagovati i uputiti zvanično notuupozorenja sa porukom to neće dozvoliti Vučiću koji sve čini da destabilizuje Crnu Goru”, naglašava ona.

Čitaj još:   PLJEVLJA: Dario VRANEŠ odbio učešće na sajmu u Prištini, ne priznaje "državu KOSOVO"... (foto)

Bez obzira na to, kako dodaje, smatra da parlamentarna suverenistička opozicija treba snažno da reaguje prema državnim organima i podnese zahtjev za smjenu Vraneša, koji, kaže, na bezobziran i izdajnički način uvlači Crnu Goru u velike probleme.

“Ne smije se više dozvoliti temeljno rasturanje naše države po bilo koju cijenu. A kao što sam i ranije rekla, prvi koji treba da reaguju su Spajić kao premijer i Živković kao najjači opozicioni lider, jer su oni iz Pljevalja”, napominje Marković.

Ne smiju, poručuje sagovornica Analitike, više čekati već moraju preduzeti konkretne korake za smjenu Vraneša.

“Takođe, ponovo apelujem na VDT-a Markovića da konačno krene u smjenu osnovnih i viših tužilaca koji ne rade svoj posao i koji dozvoljavaju da ovakve i slične stvari prođu bez njihovog reagovanja, a znamo da je VDT prije svega tu da zaštiti interese države Crne Gore. Takođe, nadam se da će EU, SAD i NATO pod hitno reagovati, jer ćutanje je znak odobravanja”, zaključuje Marković.

Čitaj još:   Redžep Tajip ERDOGAN ŠOKIRAO SVIJET: "Šta američki nosač aviona radi u Izraelu? Srušit će Gazu i početi sa masakrom!" (foto, video)

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more