IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŽELJKO Vukmirović: To već moramo sami da sredimo… (foto)

Crnogorski MVP je dao poseban doprinos eskalaciji Rajovog usiljenog angažmana na mjestu predsjednika Skupštine.

PODGORICA: Crna Gora, Kolumne, vijesti, srijeda, 06. 03. 2024… 11: 32… ŽELJKO Vukmirović: To već moramo sami da sredimo… (foto)

Praktično, ispred nosa crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova, Rajo je zvanično ugostio inostranog državnika, praktikujući privatni protokol, a i omalovažavanje nesrpskih entiteta države iz koje je gost pristigao. Još praktičnije, mogao je i sve od reda da ih počupa za uši, efekat bi bio isti.

Željko Vukmirović

Crnogorski predsjednik Skupštine je crnogorski problem. Evropa se time neće baviti. I to bi ukratko bila jedna od nedvosmislenih poruka ministarke inostranih poslova Njemačke Analene Berbok za vrijeme njene posjete Crnoj Gori.

Uz onu suštinsku konstataciju da “moramo zajedno učiniti sve da zatvorimo sve strane koje Rusija može iskoristiti za politiku destabilizacije, dezinformacije i infiltracije”.

A to što nam je Rajo predsjednik Skupštine, to već moramo sami da sredimo.

Susret njemačke ministarke i Mandića nije bio ni u razmatranju. Čak, ni susret sa Odborom za evropske integracije, kao skupštinskim tijelom, nije održan u Skupštini Crne Gore, već prigodno i u organizaciji njemačkog ministarstva u hotelu Hilton. U prevodu, što dalje od Raja. Pa ako je i sa druge strane ulice…

Uostalom, nije neka muka prepoznati da je Mandić, svojim prosrpskim i proruskim stavovima, od jedne spiker funkcije napravio spektakl prema kojem se ponajprije prepoznaje lažno predstavljanje političara koji raspolaže nekom moći da učini bilo šta u smislu boljitka po crnogorsku državu i evropske intergacije.

Čitaj još:   Zdravko KRIVOKAPIĆ, se oglasio, a bolje da i nije: "Nisam zvanično čestitao dan RS, VEĆ PRIVATNO" (foto)

Čuveni Rajo Evropa je, ipak, upravo čuven po politici destabilizacije, dezinformacija i infiltracije, dakle, upravo svemu onome što je neprihvatljivo za njemačku ministarku, poslanike Bundestaga i Uniju.

A onda, ni Berbok nema veze sa birokratskim profilom Brisela koji je, makar i protokolarno ili samo u gužvi i slučajno, nedavno u svojoj kući naletio na Mandića. Previše je to luksuza za jednu njemačku ministarku.

Uz to, valja podsjetiti i da je ona rasprodata fora sa Rajovim susretima na “marginama briselske konferencije” ipak samo fora i ništa više od toga. To prolazi samo u informativnim ponudama priređenim u službi crnogorske Skupštine u Rajovoj organizaciji. I nigdje drugdje.

Crnogorski MVP je dao poseban doprinos eskalaciji Rajovog usiljenog angažmana na mjestu predsjednika Skupštine. Praktično, ispred nosa crnogorskog Ministarstva vanjskih poslova, Rajo je zvanično ugostio inostranog državnika, praktikujući privatni protokol, a i omalovažavanje nesrpskih entiteta države iz koje je gost pristigao. Još praktičnije, mogao je i sve od reda da ih počupa za uši, efekat bi bio isti.

Zavođenje nereda je tek Rajov skroman doprinos koji ide uz ostavku predsjednika Milatovića na sve funkcije u vladajućoj partiji PES, te budućoj rekonstrukciji crnogorske Vlade, kao naročitih smišljotina u cilju destabilizacije crnogorske države. Prosrpski i proruski interes se samo savršeno slažu s tim.

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Uspenje i stradanje RAJA Evrope... (foto)

To već moramo sami da sredimo…

izvor aktuelno.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more