IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVA PROMJENA VREMENA: Danas oblačno, šta nas očekuje do kraja marta… (foto)

Ova sedmica će završiti sa nešto višim temperaturama zraka u odnosu na prosjek…. Najviša dnevna od 10 do 16, na jugu do 18 stepeni Celzijusovih

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak, 15. 03. 2024… 05: 32… NOVA PROMJENA VREMENA: Danas oblačno, šta nas očekuje do kraja marta… (foto)

U dane vikenda izgledna je slaba kiša ili kratak lokalni pljusak. Snijeg je moguć samo na najvišim planinskim područjima.

U petak pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Vjetar slab zapadni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 0 do 5, na jugu do 7, a dnevna od 12 do 18 stepeni Celzijusovih.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i tokom noći očekuje se slaba kiša ili lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 9, na jugu do 12, a dnevna od 12 do 18 stepeni.

U nedjelju pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Tokom dana postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 3 do 10, a dnevna od 9 do 15, na jugu do 18 stepeni.

Čitaj još:   UBIJAJU SE ZBOG KOKAINA: Bugari likvidiraju SRBE zbog krađe droge, KRVAVI RAT u Južnoafričkoj Republici...

Od ponedjeljka (18.03.) do kraja sedmice preovladavaće pretežno oblačno. Temperature zraka i dalje nešto više od uobičajnih…

U utorak se očekuje kiša koja će na sjeveru biti nešto intenzivnija. Od srijede relativno stabilno, slaba kiša ili rosulja očekuju se u Bosni do nedjelje (24.03.).

Minimalne temperature zraka varirat će između 3°C i 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 11°C. Najviše dnevne temperature u Bosni između 10°C i 16°C, na jugu zemlje do 18°C.

Stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano prognozira se od 25. marta do kraja mjeseca. Očekuju se nešto niže temperature zraka, tako da nije isključena pojava mraza u pretplaninskim područjima centralne Bosne i Hercegovine.

Jutarnja temperatura uglavnom između 1°C i 5°C u Bosni, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura u Bosni od 6°C do 11°C, u Hercegovini….

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more