IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JELENA Nedović Poslanica PES- a: Da sad imamo izbore ja ni sebe ne bih glasala… (foto)

Poslanica PES-a Jelena Nedović vjeruje da će Demokrate ostati u Vladi i nakon Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila. Ona smatra i da jedno imenovanje na VD funkciju ne može da stvori nestabilnost u vlasti. Bivši ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović misli da je Vlada trenutno nestabilna, ali kako kaže, može da vrati stabilnost.

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 22, 03. 2024… 13: 22… JELENA Nedović Poslanica PES- a: Da sad imamo izbore ja ni sebe ne bih glasala… (foto)

Podsjetimo, predsjedništvo Demokratske Crne Gore oročilo je podršku aktuelnoj vlasti do sticanja Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), nakon čega će sprovesti temeljnu analizu odnosa među potpisnicima koalicionog Sporazuma.

Tome je prethodilo imenovanje Aleksandra Radovića za VD direktora Uprave policije, dok je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović na tu funkciju predložio Lazara Šćepanovića.

U Jutarnjem programu TVCG, Nedović je kazala da se zalaže i za profesionalizaciju Uprave policije, kao i drugih organa. Podsjeća da je premijer smatrao da Radović ima najbolji CV i da ga je zbog toga i predložio. Prirodno je ističe ona i da je ministar unutrašnjih poslova ima svoje rješenje.

Čitaj još:   Vrijeme, danas pretežno oblačno uz obilne padavine...

sergejsekulovic555Sergej Sekulović

On smatra i da sukob Demokrata i PES-a oko imenovanje Aleksandra Radovića nije bilo mudro i razborito ponašanje unutar vlasti. Izlaz iz situacije vidi ili u raskidu koalicije ili u konsolidaciji odnosa.

Sekulović smatra da su i Radović i drugi kandidat za VD direktora policije Lazar Šćepanović kredibilini kandidati, a da se na ovaj način bez njihove krivice dovode u nezavidan položaj.

“Bilo bi dobro da što prije dobijemo konkurs za direktora Uprave policije”, poručio je Sekulović.

IZVOR Kodex.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more