IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

,,Sokoli“ sa Makedoncima, ROBERT Prosinečki najavio 10 promjena: Biće zanimljivo, nije vrijeme za priču što nam nedostaje… (foto, video)

– Škrijelj je pokazao da nema straha, odigrao je pola sata vrlo iznenađujuće. Ni u jednom trenutku nije se osjetilo da je prvi put u reprezentaciji. Sada će prve minute dobiti i Miloš Brnović – kazao je Prosinečki

PODGORICA Crna Gora, Sport, vijesti, ponedeljak, 25, 03. 2024… 00: 22… ,,Sokoli“ sa Makedoncima, ROBERT Prosinečki najavio 10 promjena: Biće zanimljivo, nije vrijeme za priču što nam nedostaje… (foto, video)

Novi selektor Robert Prosinečki ekipi koju vodi Blagoja Milevski suprotstaviće 99 odsto drugačiji tim u odnosu na onaj koji je ostavio vrlo dobar utisak u okršaju sa reprezentacijom nekadašnje sovjetske republike.

,,Sokoli“ sjutra sa Makedoncima, Prosinečki najavio 10 promjena: Biće zanimljivo, nije vrijeme za priču što nam nedostajeFoto: FSCG

Fudbaleri Crne Gore sjutra završavaju sedmodnevni boravak u luksuzom ,,obojenoj“ Antaliji.

,,Sokoli“ će od 18 sati (20 po lokalnom) igrati prijateljski meč sa Sjevernom Makedonijom, četiri dana nakon što su pobijedili Bjelorusiju (2:0).

– Prije dolaska u Antaliju najavio sam da će svi igrači dobiti priliku. Počeće potpuno druga ekipa u odnosu na meč sa Bjelorusijom, biće čak 10 promjena i u startnih 11 ostaće samo Jovetić, kojem želimo da damo minutažu koju nema u Olimpijakosu – objasnio je Prosinečki.

– Čeka nas malo jači protivnik, ali ključno je da su momci proteklih šest dana radili odlično, atmosfera je dobra, a uvijek je još bolja kad se pobijedi. Tako je u fudbalu. Vidio sam odmah da je odnos među igračima odličan, mnogo je lakše tako raditi. U tome je suština svega – dodao je naš ,,izbornik“.

– Upoznali smo se, pokušali da nametnemo drugačiji stil, da igramo, a sve to je bilo vrlo dobro u prvom meču – naveo je Veliki Žuti.

Čitaj još:   STRAŠNO: Požar u Bosni progutao fabriku i nekoliko kuća, sve su snimili mještani... (foto i video)

Nije, ipak, sve bilo idealno. Pobjeda je zamaskirala greške, a ishod bi sigurno bio drugačiji da na golu nije blistao Milan Mijatović, koji je odbranio jedanaesterac i tri zicera.

– Bilo je grešaka, posebno u defanzivi, i sigurno ćemo raditi na tome. Bjelorusi su imali prilike, nijesu iskoristili jedanaesterac, da jesu možda bi meč otišao drugim smjerom.

Ali generalno sam zadovoljan, prvi put smo na okupu. Ponavljam, težimo da imamo loptu u posjedu, o tome stalno pričamo. Želimo da dominiramo, dali smo dva odlična gola, naročito je prije drugog bila izvanredna akcija.

Važno je pobijediti, ali to nam nije bilo najbitnije. Ne bih pričao o pozicijama gdje nam možda nedostaje kvalitet za ono kako želim da igramo, to ćemo ostaviti za neki drugi put. Bitnije je da se upoznamo i uigramo ono što planiramo da sprovedemo – istakao je Prosinečki.

Makedonci su dan nakon crnogorsko-bjeloruskog okršaja remizirali sa Moldavijom – 1:1.

– Gledali smo utakmicu, nijesu izgledali dobro. Protiv nas će sigurno biti motivisaniji, željeće da pobijede i poprave utisak. Imaju veliki individualni kvalitet, njihovi igrači prave razliku u dobrim klubovima. Neće biti nimalo laka utakmica. Ali optimisti smo, momci rade dobro, a nijesu ni umorni jer ćemo osvježiti ekipu. Sigurno će biti zanimljivo – najavio je Prosinečki.

– Tek sam došao i normalno je da svi žele da se dokažu. Protiv Bjelorusije smo odigrali izvanredno trkački, bili borbeni, vrlo motivisani. Igrači su željeli da pobijede, jeste uvijek drugačije na prijateljskim utakmicama nego kad su takmičarske, ali za prvi meč je bilo odlično. Imaćemo motivisanog protivnika i ne sumnjam da će naši igrači pružiti maksimum.

Čitaj još:   TONINO PICULA DIREKTNO: "SPC" otvoreno se miješa u unutrašnja pitanja CRNE GIRE, pokušava na sve načine poništiti crnogorski identitet"... (foto, video)

Protiv Bjelorusije debi u A selekciji upisao je Demir Škrijelj, protiv Sjeverne Makedonije šansu za to imaće Miloš Brnović.

BONUS VIDEO: ROBERT PROSINEČKI ⚽️ Od Dinama i Zvezde do Reala i Barce

izvor CdM.me

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more