IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Propao prvi pokušaj ANDRIJE Mandića, da pomiri MILOJKA Spajića i ALEKSE Bečić… (foto, video)

Lideri parlamentarne većine započeli su juče dijalog kako bi prevazišli krizu nastalu nakon izbora v. d. direktora Uprave policije i oštrog sukoba na relaciji PES- Demokrate…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26, 03. 2024… 12: 22… Propao prvi pokušaj ANDRIJE Mandića, da pomiri MILOJKA Spajića i ALEKSE Bečić… (foto, video)

Sastanak je u Šipčaniku, kako je prvi javio portal RTCG, organizovao predsjednik Skupštine Andrija Mandić, a prisustvovali su predstavnici Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i Boris Bogdanović, te premijer i lider Evrope sad Milojko Spajić.

Pobjedi je sinoć saopšteno da sastanku nije prisustvovao lider DNP-a Milan Knežević koji se nalazi u Beogradu.

Nije bilo napretka jer su i dalje udaljene pozicije. Dogovoreno je da se dijalog između lidera parlamentarne većine nastavi, saopštio je jedan izvor Pobjede.

Drugi izvor Pobjede iz vrha parlamentarne većine tvrdi da je ,,sastanak besmislen, jer se čeka odluka Upravnog suda o izboru čelnika Uprave policije“.

Premijer i Vlada su 13. marta odbili da na mjesto direktora policije izaberu policijskog službenika Lazara Šćepanovića koga je predložio ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović iz Demokrata. Kako ministar nije iznio drugi prijedlog, većina u Vladi je ovlastila premijera Spajića da on predloži novog kandidata. Premijer je predložio, a Vlada izabrala Aleksandra Radovića za v. d. šefa policije.

Čitaj još:   VIC DANA: Takmičili se Hercegovci ko će bolje slagati, a kada su na red došle krave– urnebes… (foto)

Šaranović je ocijenio da je ,,preuzimanjem ovlašćenja ministra unutrašnjih poslova grubo prekršen zakon i najavio prijavu nadležnima protiv Vlade zbog izvršenog krivična djela“. U međuvremenu je promijenio stav i saopštio da će pravni tim MUP-a predati tužbu Upravnom sudu.

Premijer Spajić je tada odbacio sve optužbe.

Vlada nije obavezna da podrži prijedlog ministra. Ne slažem se da smo ušli u kršenje zakona, rekao je Spajić 14. marta.

Predsjedništvo Demokratske Crne Gore oročilo je potom podršku vlasti do sticanja Izvještaja o ispunjenosti privremenih mjerila (IBAR), nakon čega će sprovesti temeljnu analizu odnosa među potpisnicima koalicionog sporazuma. Odlučeno je i da Predsjedništvo neće podržati bilo kakvu inicijativu za reviziju sporazuma u smislu principa, konstituenata, podjele oblasti i resora unutar 44. vlade.

BONUS VIDEO: EVO KAKO SE BEČIĆ IZJAŠNJAVA O JEZIKU, CRKVI I NACIJI

Čitaj još:   TEMPERATURA SKAČE, IDEMO U PLUS! Stiže nam i kiša: Vrijeme do kraja nedelje! Prognoza za narednih nekoliko dana je... (foto)

izvor Kodex.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more