IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STIŽE NOVA PROMJENA VREMENA: Danas pljuskovi praćeni grmljavinom…. (foto)

Danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme, ppreovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, srijeda 27, 03. 2024… 08: 22… STIŽE NOVA PROMJENA: Danas pljuskovi praćeni grmljavinom…. (foto)

Povremeni lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Tokom noći na četvrtak kiša se očekuje širom zemlje. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 10,  a najviša dnevna do 22 stepena C..,

BiH: Večeras pljuskovi praćeni grmljavinom

U Bosni i Hercegovini preovladava pretežno oblačno vrijeme….

Temperature zraka u sedam sati iznosile su Bjelašnica 2, Sokolac 4, Bugojno, Drvar, Sanski Most i Zenica 6, Bihać i Prijedor 7, Banja Luka, Ivan Sedlo, Sarajevo, Srebrenica i Tuzla 8, Gradačac 9, Bijeljina, Doboj, Mostar i Široki Brijeg 10, Livno 11, Trebinje 12 i Neum 16 stepeni Celzijusa.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 927 hPa, za 15 hPa je niži od normalnog i lagano opada.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana povremeno slaba kiša ili lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Tokom noći kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju širom Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   IZET Hajrović, pogodio, Dinamo, ipak ostao bez 15 miliona eura i bez Lige prvaka...

Intenzivnije padavine na jugu i jugozapadu. Vjetar prije podne slab, a poslije podne i u noći umjeren, povremeno sa jakim udarima, južni. Dnevna temperatura zraka od 16 do 22 stepena Celzijusa.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana je lokalno moguća slaba kiša. Više padavine se očekuje tokom noći. Dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni Celzijusa.

U četvrtak padavine u jutarnjim satima, koje će se pomjerati sa zapada prema istoku zemlje. Nakon čega se očekuje prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 11, a najviša dnevna do 20 stepeni.

U petak malo do umjereno obačano. Ponegdje u južnim i zapadnim područjima uz nešto više oblaka može pasti i malo kiše. Vjetar umjeren na momente i pojačan južno smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8, na jugu do 11, a najviša dnevna do 23 stepena.

U subotu malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 12, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 25 stepeni C…

Čitaj još:   SELMA MEKIĆ, ona je borac za ženska i ljudska prava: ''FEMINISTKINJA SA HIDŽABOM'' (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more