IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Predsjednik REPUBLIKE Recep Tayyip ERDOGAN- obratio se naciji nakon lokalnih izbora u Turskoj… (foto, video)

NAROD JE REKAO SVOJE, POSLUŠAT ĆEMO VOLJU GRAĐANA…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 01, 04. 2024… 00: 12… Predsjednik REPUNLIKE Recep Tayyip ERDOGAN- obratio se naciji nakon lokalnih izbora u Turskoj… (foto, video)

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je u pratnji supruge Emine Erdogan glasao na biralištu u osnovnoj školi “Saffet Cebi“, koja se nalazi u blizini njegove rezidencije Kisikli

Erdoganov AKP je izgubio sve najveće gradove na izborima na kojima je pravo glasa uzelo više od 61 milion birača u Turskoj.

U Republici Turkiye su održani lokalni izbori, a u Istanbulu je glasao i turski predsjednik i lider vladajuće Stranke pravde i razvoja (AK Parti) Recep Tayyip Erdogan, javlja Anadolu.

Erdogan je u pratnji supruge Emine Erdogan glasao na biralištu u osnovnoj školi “Saffet Cebi“, koja se nalazi u blizini njegove rezidencije Kisikli u istanbulskom distriktu Uskudar.

Čitaj još:   ADEM Ljajić, tragičar, pogodio stativu u penal završnici na Vodofon Parku, otpisao Bešiktaš u Ligi Evrope... (foto i video)

BONUS VIDEO: Erdoğan'dan seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama 

Turskog predsjednika Erdogana je u dvorištu pozdravila veća grupa građana, a na ulazu u školu su ga dočekali načelnik Uskudara Hilmi Turkmen i čelnik istanbulskog odbora AK Partije Osman Nuri Kabaktepe

Poslušat ćemo volju naroda kao što smo to činili i u prošlosti. Narod je rekao svoje posljednje riječi.  Radit ćemo sa gradonačelnicima koji su pobijedili na izborima. Mi ćemo se samokritikovati. Imali smo neuspjeha – rekao je, između ostalog, Erdogan u obraćanju građanima. (A.S.)

BONUS VIDEO: İstanbul Seçim Sonuçları | Ekrem İmamoğlu'ndan Murat Kurum'a Tarihi Fark!

izvor iBalkan.net/ Agencije AA

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more