IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIODRAG Vlahović pita FILIPA Ivanovića: Zašto kriješ činjenicu o upućenoj protestnoj noti? (foto)

MIODRAG Vlahović je podijelio i medijsku objavu od 28. februara u kojoj je potvrđeno iz bosanskog Ministarstva da je protestna nota upućena vlastima Crne Gore…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 15, 04. 2024…19: 42… MIODRAG Vlahović pita FILIPA Ivanovića: Zašto kriješ činjenicu o upućenoj protestnoj noti? (foto)

iplomata i predsjednik crnogorskog helsinškog odbora (CHO) Miodrag Vlahović upitao je ministra vanjskih poslova Filipa Ivanovića zašto krije činjenicu da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH poslalo protestnu notu povodom skandalozne posjete predsjednika bh. entiteta Republika Srspka Milorada Dodika Crnoj Gori.

Podsjećamo, Ivanović je danas u parlamentu kazao da nije tačno da jezvanično Sarajevo poslalo protetstnu notu Crnoj Gori, nakon sastanka predsjednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska (RS) Milorada Dodika sa predsjednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem.

Čitaj još:   U SLUŽBI INTERESA TUĐE DRŽAVE: Specijalci svake vlasti

On je to saopštio odgovarajući na pitanje poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Andrije Nikolića koji ga je pitao zašto je obćutana protestna nota koju je BIH uputila Crnoj Gori.

– Ministre, zašto kriješ činjenicu da je Ministarstvo vanjskih poslova BiH poslalo protestnu notu povodom skandalozne posjete M. Dodika? To je potvrđeno i iz kabineta ministra Dina Konakovića. Da li si i što si odgovorio? Ništa – upitao je Vlahović na mreži X.

Vlahović je podijelio i medijsku objavu od 28. februara u kojoj je potvrđeno iz bosanskog Ministarstva da je protestna nota upućena vlastima Crne Gore.

Podsjećamo, i Pobjedi je u februaru ove godine iz Ambasade Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori rečeno da je protestna nota upućena zato što tokom sastanka Mandića i Dodika nije bilo nikakvih obilježja Bosne i Hercegovine – već su istaknute crnogorska i zastava Republike Srpske, kao i zbog Mandićeve izjave da su „FBiH i RS stvorile Bosnu i Hercegovinu“ – što nije tačno i ne odgovara istorijskoj istini.

izvor Pobjeda.me

Čitaj još:   VRIJEME OVIH DANA: OPREZ NAKON KIŠE ZABIJELIT ĆE, evo kada stiže OBRT... (foto)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more