IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Građani ispred SDT- a, traže da se MILIVOJE Katnić brani sa slobode: Tužiocu za državni udar sude ‘ruski’ agenti… (foto, video)

Ispred Specijalnog državnog tužilaštva u Podgorici počelo je okupljanje građana za protest zakazan u 10.30 sati, a koji traže da se nekadašnjem glavnom specijalnom državnom tužiocu Milivoju Katniću dozvoli da se brani sa slobode.

Oni su izveli performans sa kutijama na kojima je natpis “crnogorska krv”, koju su u performansu prosuli ispred SDT-a na panou na kom piše “Jeste li još žedni”.Podsjećamo, nakon što je 14. aprila uhapšen, Katnić je odbio angažovanje advokata, a pošto je sproveden u Istražni zatvor u Spužu odlučio je da štrajkuje glađu.

Na panoima građana piše “Otpor fašizmu”, “Bia nas ruži, Bia nas tuži”, “Fašizam avgustovskih osvetnika mora biti procesuiran”, “Tužiocu za državni udar sude ‘ruski’ agenti”, “Novoviću, fali li glava za ‘ruski safari’?” i “Pravosuđe nije front! ‘Snajperisti rusko-srpskog sveta biraju žrtve'”.

Čitaj još:   PROFESOR ŽARKO KORAĆ TVRDI: "Crna Gora je sljedeća otvorena kriza na Balkanu" (foto, video)

Crnogorski helsinški komitet za ljudska prava grupa građana uputili otvoreno pismo glavnom specijalnom tužiocu Vladimiru Novoviću, i svima koji su uključeni u postupanje prema Katniću, u kojem naglašavaju da je hapšenje i pritvaranje Katnića bilo “praćeno nezapamćenom, orkestriranom, političkom i medijskom hajkom i blaćenjem, koji na najgrublji način potiru ne samo pretpostavku nevinosti, već i ozbiljno izazivaju sumnje u regularnost i zakonitost cijelog postupka”.

izvor: standard.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more